Gå til sidens hovedinnhold

For syk for fengslingsmøte

Det var Lise Joanni Johansson (18) som ble drept på Teisen natt til søndag. Kjæresten (21) er siktet for brudd på våpenloven og er innlagt på psykiatrisk institusjon.

Søndag ble 21-åringen pågrepet og siktet for brudd på våpenloven. Han skal ha vært i besittelse av et skytevåpen i tiden forut for selve drapet, men er ikke siktet for drapet. Hvorvidt dette er det samme våpenet som ble avfyrt mot Lise Joanni Johansson, er fremdeles ukjent.

Politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt. Kristiansen ønsker ikke å kommentere om politiet har beslaglagt flere enn ett våpen.

Ifølge ham er tilstanden til 21-åringen så dårlig at han ikke vil bli fremstilt for fengsling mandag.

- Vi holder flere muligheter åpne rundt hva som kan ha skjedd. Vi kontrollerer det lille vi har av forklaring fra kjæresten opp mot annen informasjon i saken, sier Kristiansen.

I løpet mandagen vil politiet, i samråd med psykiatere, vurdere om han er i god nok tilstand til nye avhør. 21-åringen er ifølge VG tidligere dømt for vold og trusler.

Vil identifisere drapsoffer
Mandag gikk politiet ut med navn og bilde av den 18 år gamle jenta. Håpet er at flere vitner vil melde seg.

- Vi vet ikke om at noen ønsket jenta noe vondt, men dette er noe vi vil undersøke videre. Det er noe av grunnen til at vi går ut med identiteten og bilde av den drepte, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Politiet har avhørt en rekke vitner i bygget hvor Lisa ble drept. En kvinne, som er en av de nærmeste naboene til åstedet. sa til TV 2 Nettavisen søndag at hun hørte bråk utenfor leiligheten sin drapsnatten.

- Jeg satt oppe ved 02-tiden og hørte plutselig noe bråk i gangen. Så hørte jeg en mann som gikk forbi. Han hørtes veldig opphisset ut og skrek et eller annet, sier den 28 år gamle kvinnen til TV 2 Nettavisen.

Hun regner med det var drapsmannen hun hørte.

- Fremmed mann
Politiet har foreløpig ikke et fått et klart bilde av hva som skjedde i leiligheten i hybelhuset i Teisenveien 5 natt til søndag. Lisa Joanni Johansson var sammen med sin 21 år gamle kjæreste da hun ble skutt i hodet og døde.

21-åringen, som ifølge VG er av syrisk-kurdisk opprinnelse, har forklart for politiet at en fremmed person av pakistansk opprinnelse tok seg inn vinduet iført en finnlandshette. Vedkommende avfyrte ett skudd mot kjæresten og forsvant samme vei.

Politiet skal ha funnet en pistol like ved åstedet.

- Hvordan vet han at det er en pakistaner når den fremmede gikk med finnlandshette?

- Vi vet ikke sikkert at det var en hette. Det kan også ha vært en lue som var trukket godt ned i ansiktet. Man kan uansett få et inntrykk selv om man ikke ser hele personen, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto