RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svaret på hva mannen holdt på med bak hyllene fikk Sidsel Askerud da hun oppdaget glasset ...
Svaret på hva mannen holdt på med bak hyllene fikk Sidsel Askerud da hun oppdaget glasset ... Foto: Sidsel Askerud (Jarlsberg Avis)

For tredje gang har noen tisset i et glass inne i Sidsels butikk

Sist oppdatert:
Lørdag fant Sidsel Askerud et glass med urin i butikkhylla. Og det er altså ikke første gangen det har skjedd.

(Jarlsberg Avis): «I går hadde jeg en litt merkelig person inne på Loppa. Jeg fikk ikke se hva han holdt på med helt nederst i butikken fordi jeg var opptatt med en kunde. Men det så jeg når jeg kom i dag, hva han hadde gjort.» Dette skriver Sidsel Askerud på sin facebookside lørdag.

Sidsel Askerud er innehaver av butikken «Loppa» i Holmestrand. En bruktbutikk med bredt utvalg av blant mye annet glass, kopper og vaser i hyllene.

Mannen som lusket bak hyllene fredag gjorde seg nytte av nettopp dette og Askerud avslørte etterhvert hva han hadde gjort:

«Tisset i et glass og satt det fra seg på hylla. Det sto bak noen andre glass, prøvd å gjemme det. Æsj.......sier jeg bare, griseri.»

Sidsel Askerud driver butikken «Loppa» i Holmestrand.


En rar opplevelse

– Jeg har opplevd mye rart i butikken og denne mannen som var her fredag var altså litt spesiell, sier Askerud til Jarlsberg Avis.

Hun forteller at mannen kom inn i butikken og ikke ville ha hjelp. Han ville bare se seg om.

– Jeg var litt opptatt med en kunde da han var nederst i butikken. Jeg så ham ikke bak hyllene, men det var ganske stille i butikken. Da han skulle gå spurte han først om jeg kjente ham igjen. Det gjorde jeg ikke. Så ba han om å få penger eller noen ting. Han åpnet en bok han hadde med seg med bilder og noen skriverier i, og sa at han brukte å hjelpe folk i India. Jeg ga ham ingenting, men på vei ut døra snudde han seg og sa at jeg var et godt menneske, forteller Askerud.

Askerud er ganske sikker på at det må ha vært akkurat denne mannen som etterlot seg urinen i glasset på hylla i butikken.

– Vi hadde akkurat rydda i den hylla, så det kan ikke ha vært noen andre som har gjort det, sier hun.

– Spør etter toalett i butikken, da vel!

Denne gangen var det altså i et glass mannen tisset. Tidligere har Askerud også funnet tiss i et Norgesglass plassert under en stol i butikken. En annen gang har hun også oppdaget tiss i en blomstervase inne i butikken.

– Hvorfor de tisser i butikken min? Nei, det er jo kanskje ikke like enkelt å gjøre det inne på Glassmagasinet, eller i prøverommet på Cubus. Alle må jo på do, men er man trengende så spør etter toalettet i butikken, da vel! Eventuelt kan man gjemme seg bort bak en bil uti gata her. Det har jeg sett noen som har gjort, sier Askerud.

Behov for offentlig toalett

Kommentarene på facebook har haglet inn. Og flere påpeker hvor usannsynlig ekkelt dette er. Flere mener også at denne hendelsen understreker behovet for offentlige toaletter i Holmestrand sentrum.

Askerud sier at hun på ingen måte ønsker å fremstå som en som klager, men at et offentlig toalett hadde vært på sin plass i Holmestrand.

– De aller fleste byer har offentlige toaletter, og det har vi også hatt i Holmestrand tidligere. Det kreves en del jobb med å holde slike toaletter rene, men jeg skulle gjerne sett at vi fikk et slikt her i byen igjen, sier hun.

Og om du lurer på hva hun gjorde med tisseglasset så er svaret selvsagt at Askerud tok på seg hansker, tømte tisset i do og kastet glasset i søpla.

Kan bli bøtelagt

– Vi vil jo anbefale butikkinnehaver å kontakte oss om dette er et gjentagende problem, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Anne Meyer.

– Slikt kan omfattes av loven om urinering på offentlig sted og det vil også være en ordensforstyrrelse, sier hun.

Bøtenivået for dette varierer, men det vil kunne være snakk om flere tusen kroner.

– Og så er det også slik at man kan anmeldes for skadeverk om man gjør fra seg på varer som skal selges, sier Meyer.

Les flere saker i Jarlsberg Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere