*Nettavisen* Nyheter.

Forbannet på NRK-lisensen?

- Tvang, umoralsk, idiotisk, utrolig, inkompetanse, mener Frp. Hva mener du?

26.01.09 14:07

(iOslo.no) Den 31. januar går fristen ut for å betale den obligatoriske lisensen til NRK - nå på 1167 per halvår. Du kan glemme å argumentere med at du overhodet ikke ser på alle statsprogrammene som har et budsjett på 4,5 milliarder kroner.

Hva tenker du om NRK-lisensen? Si din mening under saken!

«Den burde vel egentlig ikke bli kalt lisens – men heller ”tvangsabonnement på NRK”. Det er jo faktisk slik at man må betale avgiften enten man ser på NRK eller ei. Når vi vet at flertallet av norske TV-seere ikke ser NRK spesielt mye er det jo direkte umoralsk at man har opprettholdt tvangsavgiften,» skriver kulturpolitisk talsmann i Frp, Ulf Erik Knudsen i et uttalelse til iOslo.no.

- Valgfrihet er rettferdig
Knudsen er tydelig «møkka lei» av å overføre penger til statskanalen, og mener det må være en enkel sak med det nye bakkenettet å kun gi NRK til de som har lyst på NRK.

«På den måten kan alle som ikke ønsker å betale lisensen bare la være å abonnere på NRK. Det er jo rettferdig,» skriver han.

Samtidig sier den kulturpolitiske talsmannen i Norges nest største parti at NRK «må skaffe seg økonomisk handlingsrom ved å effektivisere egen organisasjon og stab. Med et budsjett på 4,5 milliarder burde det være stort rom for besparelser. Man bør ikke laste byrdene for egen inkompetanse gjennom mange år over på lisensbetalerne.»

Har du nektet å betale lisensen? Kontakt oss på tips@ioslo.no og fortell om dine opplevelser med NRK.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.