RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forberedt på terrordrap

Sist oppdatert:
- Også Norge må være forberedt på terrordrap, sier kommunalminister Erna Solberg. Hun vurderer å kaste ut personer som oppfordrer til vold.

Det er knappe tre uker siden det terror-relaterte drapet på filmskaperen Theo Van Gogh i Nederland. Mens han lå såret på bakken, skar gjerningsmannen over strupen hans, og festet et brev på brystkassa hans med en kniv.

Brevet var en oppfordring til Jihad - hellig krig.

Kommunalminister Erna Solberg tror at slike terrordrap også kan skje i Norge.

- Selvfølgelig kan det skje, hvorvidt det kan skje med den systematiske tilknytningen til et terrormål vet jeg ikke. Men at det kunne skjedd - at det kunne endt opp i at noen begikk et mord - det tror jeg faktisk vi må være forberedt på, sier Erna Solberg.

- Kan ikke la seg skremme
I Nederland ble rundt 40 personer arrestert rett etter drapet, deriblant gjerningsmannen, en 26-årig nederlandsk statsborger med marokkansk bakgrunn.

- Man kan ikke la seg skremme av terrorister, sier kommunalministeren.

Hun vil vurdere å kaste ut personer som tilhører ekstreme miljøer:

- Sende dem ut
- Det betyr at vi i fremtiden må bli strengere med at oppfordringer og holdninger som er uakseptable, innebærer at vi må ta våre sikkerhetsforanstaltninger i vårt samfunn.

- Blant annet gjøre som noen andre land har gjort, nemlig å sende ut personer som oppfordrer til vold. Selv om de ikke har gjort noe selv, men nettopp som en sikkerhetsforanstaltning, sier Solberg til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere