RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbudt for Oslo-menn

Sist oppdatert:
Les hva Thon Hotel Opera tror om menn fra Oslo. Det begynner på «h» og slutter på «kunde».

(iOslo.no) Likestillings- og diskrimineringsombudet har nå bedt hotellet forklare praksisen sin, etter at en sint, kvinnelig gjest klaget fordi hun ble nektet rom på hotellet. Gjesten mener hun ble diskriminert av hotellet på grunn av sin etniske bakgrunn.

Horekunder og narkotikaselgere
Hotellet avviser at etniske forhold var årsaken, men svarbrevet fra hotellet røper at de ikke har særlig høye tanker om hotellgjester fra Oslo og omegn. Hotellet mener de som kommer og ber om rom uten reservasjon er prostituerte, horekunder, narkotikaselgere, bedragere eller bråkmakere.

Dette skriver de til likestillings- og diskrimineringsombudet:

«Videre er hotellbedrageri nokså vanlig. Prostitusjon er også et stadig tilbakevendende tema for sentrumshoteller, hvor helst mannlige gjester forsøker å ta med prostituerte opp på rommet. Vi må også stadig være på vakt overfor gjester som omsetter narkotika i stor stil».

«Av de ca. 415 gjestene vi daglig håndterer har så å si alle en reservasjon i en eller annen form, være seg gjennom bedriftsavtaler, elektroniske bestillinger, brev osv. Vi tar nesten ikke inn gjester som bare kommer for å spørre om rom. Særlig i helger får vi enkelte ganger henvendelser fra gjester som ønsker å benytte hotellrommet som et partyrom, og som ender opp med fyll og hærverk».

Beklager reglene
- Vi har ikke sett slike retningslinjer angående hotellgjester tidligere, sier Helin Hartwig hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, som har bedt hotellet svare på hvorfor den kvinnelige gjesten ble nektet rom.

Når iOslo.no stiller spørsmål ved praksisen, beklager direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels innholdet i brevet de sendte til ombudet.

- Vi har beklaget overfor den kvinnelige gjesten, og praksisen som er utøvet her. Hotellet har i perioder vært plaget med de omtalte tingene, og de ansatte har nok sikkert hatt en utfordring, sier Thorvaldsen.

Han varsler nå full gjennomgang av rutinene, og sier at gjester som ikke har reservert, er velkomne som gjester ved hotellet.

Velkomne hos Choice
Direktør Torgeir Silseth i Choice-kjeden sier de «selvsagt» tar imot gjester uten reservasjon. De har ti hoteller i Oslo-området.

- Det er ikke vanlig for oss å nekte gjester rom, selv om de kommer uten reservasjon. Det skjer bare unntaksvis, og da skal vi ha klare indikasjoner på at det er noe galt. «Walk in» heter det på fagspråket, og så galt er det ikke blitt, at vi ikke tar imot gjester uten reservasjon, sier Silseth.

Særlig om sommeren mener han dette er et vanlig fenomen i hovedstaden.

- Man kan tenke seg selv hvordan det er i Oslo sentrum en sommerkveld. Kanskje har man mistet siste tog hjem, eller kanskje har man ikke helt planlagt hvor man skal være over natten. Da tar vi selvfølgelig imot gjestene, forteller Silseth.

Er det akseptabelt av Thon Hotel Opera å ha slike «regler» overfor gjester uten reservasjon? Si din mening her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere