RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fordømmer ambassade-brenning

Sist oppdatert:
Muslimer i Norge mener det var galt å angripe ambassader fordi karikaturtegninger av profeten Muhammed ble publisert.

Hele 95 prosent av muslimene i Norge mener det var galt å angripe norske og danske ambassader i Midtøsten etter publiseringen av karikaturene.

Det går fram av en undersøkelse som TNS Gallup har utført for TV 2.

Se mer om saken på Dokument 2 mandag kveld klokken 22.30.

- Galt å publisere
Ni av ti muslimer her i landet mener derimot at det galt å publisere karikaturtegningene av profeten Muhammed.

Undersøkelsen viser også at muslimer i Norge er delt i synet på om publisering av krenkende tegninger eller bilder bør straffes i større grad enn i dag. 42 prosent ønsker å skjerpe lovverket, mens 45 prosent sier nei til dette.

Flere ambassader ble angrepet etter at den danske avisen Jyllandsposten, og den norske avisen Magazinet publiserte de omstridte karikaturtegningene av profeten. Flere ambassader ble angrepet og påtent av rasende demonstranter.

Lørdag 4. februar ble blant annet den norske ambassaden i Syria angrepet og satt i brann av flere tusen demonstranter

Ulike oppfatninger
Det er generelt flere nordmenn enn muslimer som opplever at forholdet mellom muslimer og ikke-muslimer i Norge har blitt vanskeligere etter angrepene mot norske og danske ambassader i Midtøsten.

62 prosent av befolkningen generelt opplever dette, men 47 prosent av muslimene har denne opplevelsen, viser undersøkelsen.

Undersøkelsen er også gjennomført med identiske spørsmål i et representativt utvalg av den norske befolkningen. Intervjuene ble gjennomført i mars 2006. Utarbeiding av spørreskjema, metodearbeid - etablering av et representativt utvalg, oversettelse av skjemaet og rekruttering av flerspråklige intervjuere har pågått siden juli 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere