RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre frykter nye sexovergrep

Sist oppdatert:
Her er sexovergriperen som får småbarnsforeldre i Trondheim til å skjelve. Foreldrene tør ikke la barna være ute alene.

- Det er skremmende. Før har jeg latt Adrian på tre år leke ute alene, men nå følger jeg med hele tiden, sier trebarnsmor Vanja Berge Wettergreen til Adresseavisen.

Frykter nye overgrep
Reaksjonene blant småbarnsforeldre i Trondheimsområdet er sterke. De frykter sexovergriperen(e) som i helgen forgrep seg på mellom åtte og ti småbarn i distriktet. Barna ble befølt, blottet for og ved et av tilfellene utsatt for enda grovere overgrep.

- Det er skremmende. Enn hvis han bor her? spør Berge Wettergreen.

Foreldre Adressavisen har snakket med, sier de ikke tør å la barna være ute alene. De frykter nye overgrep, og håper politiet tar den eller de som står bak overgrepene så raskt som mulig.

- Kan skje igjen
Politiet ber foreldrene snakke med barna.

- Foreldrene må gjerne gjenta for ungene at de ikke bør bli med ukjente voksne menn, sier John Anders Øien, politioverbetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Selv om han presiserer at det ikke er grunn til storhysteri, mener han at de ikke kan utelukke at nye overgrep kan skje.

- Det her kan godt gjenta seg. Vedkommende er åpenbart en person som på en eller annen måte trenger hjelp. For det her er ikke normal oppførsel som noen aksepterer, sier Øien til TV 2 Nettavisen.

Flere tips om navn
Siden mandag har politiet fått inn rundt 20 tips i saken, både om konkrete navn på personer som kan stå bak og fra folk som mener de kjenner igjen vedkommende gjennom bildene som er publisert i media.

- Vi har ingen tips som er så avgjørende at vi kan gå til noen pågripelse. Fortsatt er vi usikre på om det dreier seg om en eller to gjerningsmenn, sier Øien.

Er det noen som har sett personen på bildet overfor, ta kontakt med Sør-Trøndelag politidistrikt på telefonnummer: 73 89 90 90.

Her slo sexovergriperen(e) til:
(ifølge anmeldelsene):

Lørdag ca. kl. 12.30. En ni år gammel gutt ble tvunget til å beføle mannen ved en skateboard-bane på Utleira skole.

Lørdag ca. kl. 15.30. En sju år gammel gutt skal ha blitt utsatt for et overgrep i en trappeoppgang i Storflata 5 i Romoslia.

Lørdag mellom kl. 15.00-16.15. Tre unge gutter ble blottet for av en mann ved en kunstgressbane i Industriveien på Heimdal.

Søndag mellom kl. 14.45-15.00. En seks år gammel jente ble blottet for av en mann i et skogholt ved Husebyveien på Kolstad.

Søndag ca. kl. 15.00. To jenter i 10-årsalderene ble blottet for av en mann ved Stavset skole på Byåsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere