RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre klager på henleggelse av omskjæringsdødsfall

VISTE TIL TILSYN: Politiet henviste til vedtakene Statens helsetilsyn har gjort overfor de tre involverte legene og opplyste at de har henlagt saken fordi det ikke var grunnlag for påtale.
VISTE TIL TILSYN: Politiet henviste til vedtakene Statens helsetilsyn har gjort overfor de tre involverte legene og opplyste at de har henlagt saken fordi det ikke var grunnlag for påtale. Foto: Christian Thomassen (NTB scanpix)
Mener politiet ikke har gjort den selvstendige etterforskningen de skal gjøre i slike saker.

OSLO (NTB): For to år siden døde 13 dager gamle Abdul Rahman Ibrahim Kafi etter å ha blitt omskåret på et legekontor i Oslo.

Nå klager foreldrene til statsadvokaten på at politiet har henlagt saken mot legen som foretok inngrepet. I starten av juni var guttens far, Khalid Moradi, og jurist og talsmann for familien, Humayun Akhtar, i møte med politiet, skriver Aftenposten.

– Politiet henviste til vedtakene Statens helsetilsyn har gjort overfor de tre involverte legene og opplyste at de har henlagt saken fordi det ikke var grunnlag for påtale, sier Akhtar.

På vegne av foreldrene klager han nå politiets vedtak om å henlegge saken inn for statsadvokaten. Akhtar mener politiet ikke har gjort den selvstendige etterforskningen som de skal gjøre i slike saker, uavhengig av hva Helsetilsynet kommer fram til.

– Politiet kan ta ut tiltale på selvstendig grunnlag. Derfor ønsker vi å gå videre med saken, sier han til Aftenposten.

Da Helsetilsynet behandlet saken tidligere i år, fikk to leger begrenset autorisasjon og en lege fikk advarsel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere