RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre raser mot matpakke-ranking

Sist oppdatert:
Hver dag går lærerne i 2. klassingenes matpakker i plenum for å rangere sunne og usunne matpakker. De sunneste får stjerne på tavlen.

Tiltaket, som fra lærerne på Langeland skoles side er velment og et forsøk på å sette fokus på sunnere matpakker, har høstet reaksjoner fra flere foreldre. Det skriver avisen Glåmdalen.

Flere av foreldre er opprørte over fremgangsmåten, men ingen ønsker å stå frem med navn.

Hver lunsj gjennomgås matpakkene til elevene i 2. klassen. Klasseforstander Eva Karlsbakk forteller til Glåmdalen at klassen tar en vurdering på den enkeltes brød, pålegg, drikke og eventuelt frukt, og kategoriserer så maten som sunn eller usunn. Vurderingene blir deretter ført opp på tavlen, uten navn, og de elevene som har alle fire delene sunne, får en stjerne i tillegg.

- Det vil alltid være noen som ikke liker tiltak, men hvis vi skal endre på tiltakene, må de ta kontakt med oss lærere. Vi skal selvfølgelig ikke gjøre noe som oppleves ubehagelig for våre elever, men jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger om dette. Tvert imot virker det for meg som om både elever og foreldre synes tiltaket er positivt, sier Karlsbakk til Glomdalen.

Etter at rangeringen startet har det blitt stadig flere stjerner på tavlen. Mindre sukker og sunnere skolemat vil ifølge Karlsbakk gi elevene til bedre konsentrasjon og energi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere