Gå til sidens hovedinnhold

Foreldrene møter politiet

Foreldrene til det drepte kinesiske studentparet skal onsdag ettermiddag i møte med politiet i Oslo. Snart skal de også se sine barn.

Ved midnatt natt til onsdag landet familiene på Oslo lufthavn Gardermoen. Slitne etter flere dager uten søvn, ble de så innkvartert på et hotell i hovedstaden for natten.

Traff ambassadør
Onsdag morgen startet nok en tøff dag for de fem familiemedlemmene - moren og faren til den drepte gutten, Yuang Wu (22) og faren og to onkler til den drepte jenta, Ningyan Yu (23).

Onsdag formiddag møtte de den kinesiske ambassadøren i Oslo. Senere på dagen blir det samtaler med politiet.

- De skal ha møte med politiet på politihuset i ettermiddag, bekrefter attaché Chen Wei ved den kinesiske ambassaden overfor TV 2 Nettavisen.

Skal se sine barn
Han forteller om to familier som er i stor sorg. De skal være lamslåtte etter at de tirsdag fikk vite at fetteren til Ningyan Yu var blitt siktet for dobbeltdrapet.

- De skal se de døde, og det vil skje om ikke lenge, sier Wei til TV 2 Nettavisen.

Det er uvisst om foreldrene og onklene vil være til stede under fengslingsmøtet i Oslo tingrett onsdag ettermiddag, der fetteren (22) vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Krav om dødsstraff
I et intervju med Dagbladet tirsdag kveld sa familien til den drepte kinesiske gutten at dersom drapet er planlagt, så ønsker de at fetteren skal få dødsstraff.

Fetteren ble pågrepet mandag kveld og satt tirsdag kveld i avhør hos politiet. Gjennom sin advokat sier han at han stiller seg uforstående til siktelsen.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer