RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldrene vil møte fetteren

Sist oppdatert:
Foreldrene til de drepte kinesiske studentene vil møte den drapssiktede fetteren, for å spørre ham om hva som virkelig har skjedd.

De fem familiemedlemmene som nå er i Norge synes det er merkelig at fetteren har drept Yuang Wu. I Kina var nemlig fetterne svært gode venner.

- Nå lurer vi på om det har vært en konflikt mellom dem i Norge, sier faren til Yuang Wu, Wu Heng til VG.

Kan bli værende
Det er uvisst når dette møte vil finne sted, men det blir i hvert fall ikke med det første. Onsdag ble den drapssiktede fetteren varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i to uker.

Foreldrene kan derfor bli værendes i Norge en stund. Det bekrefter den kinesiske ambassaden i Oslo.

- Vi vet ikke helt hvor lenge de vil være her, men det de har sagt til oss er at de vil vente med å reise hjem til de ser hva slags resultat etterforskningen gir, sier attaché Chen Wei ved den kinesiske ambassaden til TV 2 Nettavisen.

Foreldrene ønsker ikke å forhåndsdømme fetteren, men de har tidligere sagt at dersom fetteren har planlagt drapet, må han få dødsstraff.

Blir avhørt selv
Politiet sier de ikke kjenner til familiens ønske om å treffe fetteren.

- Først vil vi ta de formelle avhørene av familien, så får vi se etterpå om de har et ønske om å treffe den siktede. Det har ikke vært tema så langt, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Familiemedlemmene, som allerede har møtt politiet en gang, vil bli avhørt i løpet av de nærmeste dagene.

- Vi fikk to uker varetekt, og må benytte tiden godt. Det betyr en gode del nye avhør, også av andre enn familien. Snart får vi også svar på de tekniske analysene, sier Kristiansen.

- Kjempetungt å se
Onsdag ettermiddag fikk foreldrene til Yuang Wu og Ningyan Yu se sine døde barn på Rikshospitalet.

- Etterpå dro de tilbake til hotellet for å hvile. Å se barna var kjempetungt for dem, sier Wei ved den kinesiske ambassaden.

Han forteller at familien er veldig preget av det som har skjedd, og at de har store vanskeligheter med å akseptere de groteske drapene.

Besøk på skolen
Torsdag var en ny dag for sterke påkjenninger. På formiddag besøkte foreldrene Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg - skolen hvor både de drepte og den siktede fetteren studerte.

- Etter eget ønske ville de se skolen som barna deres gikk på, sier Wei til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere