Den tiltalte moren var sterkt preget da retten ble satt. 32-åringen gråt kraftig og ba om en pause for å hente seg inn, noe retten innvilget, skriver VG.

Foreldreparet, en 30 år gammel mann og en 32-årig kvinne, er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge, under særdeles skjerpende omstendigheter.

Det var 17. desember 2014 at den lille gutten ble brakt til Akershus universitetssykehus med kraftige skader. Tre dager senere, en lørdags ettermiddag, var gutten død.

Mishandlingen skjedde ifølge tiltalen gjentatte ganger over flere uker i desember 2014 i det norske foreldreparets hjem i Oslo.

«Barnefaren skal ha ristet, dunket og holdt sønnen med en slik kraft at han ble påført flere ribbeinsbrudd, netthinneløsning, brudd i hodeskallen og flere blødninger i hjernen», heter det i tiltalen.

Moren til barnet skal ha vært til stede ved flere av hendelsene. Hun skal ha bedt mannen om å stanse handlingene, men unnlot å gjøre noe for å forhindre volden. 20. desember 2014 døde sønnen deres av hodeskadene bare ti uker gammel.

Obduksjonsrapporten viste at gutten døde av blant annet surstoffmangel og infarkter i hjernen.