Foreløpig obduksjon styrker drapsmistanke

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer tyder de første indikasjonene fra obduksjonen på at den 19 år gamle jenta på Sogndal Folkehøgskole ble utsatt for drap.

31.10.04 08:37

Jenta ble funnet død ved 19.30-tiden torsdag kveld på sitt rom i Sogndal. Hun ble funnet på gulvet, delvis avkledd.

Politiet har karakterisert dødsfallet som mistenkelig, men TV 2 Nettavisen får lørdag kveld opplyst at politiet nå mest sannsynlig står overfor en drapssak.

- Kvalt og drept
Politiet fikk lørdag kveld den første tilbakemeldingen fra Gades institutt i Bergen. Den skal vise at man mest sannsynlig står overfor en drapssak.

Fremdeles er det visse undersøkelser rettsmedisinerne ønsker å utføre før de vil konkludere 100 prosent.

Ifølge VG tror politiet at kvinnen skal være kvalt og drept inne på sitt eget rom. Det skal verken være funnet synlige tegn til vold eller seksuell mishandling på kvinnen. Politiet vil ikke kommentere VGs opplysninger.

Flere elever har dratt hjem
Lørdag ble det kjent at flere medelever av 19-åringen har reist hjem etter at hun ble funnet død.

- Vi hadde opptelling i dag og seks til åtte elever har dratt hjem, sier rektor Frode Hjort-Larsen til TV 2.

Nyheten om at den 19 år gamle jenta ble funnet død, har slått hardt ned i skolemiljøet.

For noen av elevene har det blitt for mye. De har derfor dratt hjem.

- Ingen frykt
Hjort-Larsen, som møtte et pressekorps i Sogndal lørdag ettermiddag, sier at man likevel ikke opplever noen frykt på skolen.

- Vi føler ikke det er noen frykt på skolen. Man har vært litt usikker når man ikke vet hva som har skjedd, men vi har fått god info fra lensmannen som har vært til stor hjelp for både ansatte og lever på skolen, sier rektoren.

- Det vi har registrert, er en fantastisk kraft i elevflokken, som de bruker til å ta vare på hverandre på en fantastisk god måte. Både elever og arbeidskolleger har opptrådt på en fantastisk god måte, og de takler det så bra som det lar seg gjøre, sier rektoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag