RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forelskede menn og kvinner blir likere

Mennene får lavere nivåer av det mannlige kjønnshormonet testosteron, mens nivået øker hos kvinnene som har blitt truffet av Amors piler.

- Det er som om naturen vil eliminere det som kan være forskjellig hos menn og kvinner, fordi det er viktigere å overleve og formere seg på dette stadiet, sier Donatella Marazziti fra University of Pisa til New Scientist.

Opp og ned
Marazziti har sett på hormonforandringene som skjer i mennesker som er forelsket.

Forskergruppen hennes målte blodnivået av flere viktige hormoner hos tolv kvinner og tolv menn som sa de hadde blitt forelsket i løpet av de siste seks månedene.

Forskerne sammenlignet så disse nivåene med de hos 24 andre frivillige som enten var single eller i stabile langvarige forhold.

Mennene som var forelsket hadde et lavere testosteronnivå enn mennene som ikke var i kjærlighetsrus. Testosteron er knyttet til aggresjon og seksualdrift. Kvinnene som var forelsket hadde derimot høyere testosteronnivå enn kvinnene som ikke var det, skriver forskning.no.

- Mennene hadde på en eller annen måte blitt mer like kvinnene, og kvinnene hadde blitt mer like mennene, sier Marazziti til New Scientist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere