Fører av tråkkemaskin siktes for drap

Rundt 200 personer var samlet til minnestund i Bjorli skisenter etter ulykken der ei fire år gammel jente omkom.

Rundt 200 personer var samlet til minnestund i Bjorli skisenter etter ulykken der ei fire år gammel jente omkom. Foto: Oddbjørn Rundtom/Scanpix

Føreren av tråkkemaskinen som rygga over ei fire år gammel jente på Bjorli, siktes for uaktsomt drap.

13.04.04 18:47

En fire år gammel jente omkom og faren ble fraktet til sykehus etter at de kolliderte med en tråkkemaskin på Bjorli Skisenter i Gudbrandsdalen påskeaften.

Føreren blir siktet for uaktsomt drap og uaktsom legemsbeskadigelse med motorvogn, opplyser politiadvokat, Hans Petter Ommedal til TV 2 Nyhetene.

- Burde hatt med en person
- Føreren har stoppet opp, personene har kommet bak ham, og han har rygget. Det er i korthet det som har skjedd, forklarer Ommedal.

Den fire år gamle jenta ble liggende under tråkkemaskinen, og døde av skadene hun ble påført. Føreren mener han fulgte reglene, noe politiet altså ikke er enig i.

- Han burde enten hatt med seg en person bak, eller forvisset seg om at det ikke var personer bak, på eget initiativ, mener Ommedal.

- Bør vurdere forbud
I tillegg havner saken på bordet til to statsråder. Leder i samferdselskomiteen, Petter Løvik (H), ber regjeringen vurdere totalforbud mot bruk av tråkkemaskiner i åpningstiden til skisentrene.

- Jeg har i dag tatt kontakt med samferdselsministeren og politisk ledelse i miljøverndepartementet, og bedt de gå gjennom regelverket for å se det er noe en kan gjøre for å unngå slike ting, sier Løvik til TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag