Førerløs søppelbil dundret inn i hage

INN I HAGE: Den tunge søppelbilen endte den ville ferden i en hage – like ved en trampoline.

INN I HAGE: Den tunge søppelbilen endte den ville ferden i en hage – like ved en trampoline. Foto: Privat

Mens sjåføren sprang bak sneiet den førerløse søppelbilen en bil før den dundret inn i en hage og endte like ved en trampoline.

RØYKEN: - Takk og pris for at det var ungefritt i hagen i dag, sier kvinnen i huset til Drammens Tidende.

Som vanlig dukket den burgunderrøde søppelbilen opp i Grønnliveien på Åros torsdag ettermiddag. Men i dag gikk ikke ting helt etter planen.

Da renovatøren hoppet ut og skulle hente en søppelkasse, begynte bilen å trille. Den fortsatte nedover Grønnliveien, med sjåføren springende etter.

Den tunge søppelbilen sneiet en personbil som sto parkert i gata, dundret gjennom autovernet og en hekk, før den endte ferden i en hage – like ved en trampoline.

– Flaks ingen ble skadet

Mens det hele pågikk var Marianne Skoglund Labourée (41) i kjellerleiligheten og ante fred og ingen fare. Hun mener det var flaks at ingen ble skadet.

– Vanligvis pleier det å være mye barn i hagen her. Men heldigvis skjedde dette såpass tidlig på dagen, at ungene ikke var kommet hjem fra skolen. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd dersom dette hadde hendt litt senere på dagen, sier Labourée.

Sjåføren sprang etter

Kommunikasjonssjef Ellen Svendsvoll i Renovasjonsselskapet for Drammensregionen IKS sier at renovatøren ikke er sikker på hvorfor bilen begynte å trille.

– Bilen rullet bakover 30-40 meter før den havnet inn i en hage. Renovatøren hadde forsøkt å springe etter, men klarte ikke å nå bilen igjen. Det er en stor og tung lastebil, så når det først var så ille er vi veldig glad for at det ikke gikk verre, sier Svendsvoll som aldri har opplevd at noe lignende har skjedd før.

Det måtte flere bilfraktere til for å få opp den tunge søppelbilen. De jobbet i flere timer for å berge den opp igjen på veien.

Les flere saker hos Drammens Tidende

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.