RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår atomkraft i Bergensområdet

Foto: CHRISTOF STACHE (Afp)
Sist oppdatert:
Professor mener kjernekraft kan løse strømproblemet i Bergen.

Professor Jon Samseth mener energiproblemene i Bergensområdet ikke blir løst ved å bygge en kraftlinje. Kjernekraft er på sikt det mest fornuftige, mener han.

Ifølge Samseth, som er professor i energifysikk ved Universitetet i Akershus, er ikke en ny kraftlinje det Bergensområdet trenger aller mest, skriver Teknisk Ukeblad.

- Problemet er ikke løst ved å bygge ny kraftlinje. Vi er også nødt til å bygge ny kraftproduksjon i området, enten i form av gasskraft eller kjernekraft, sier Samseth.

Han mener at siden kjernekraft er det billigste og sikreste av disse to alternativene, så er det denne energiformen man bør velge å bygge ut.

Fordi det vil ta minst ti år å bygge et atomkraftverk, mener Samseth at det er riktig å bygge en ny kraftlinje mellom Sima og Samnanger, men han foretrekker alternativet med sjøkabler.

- Framtidige generasjoner vil synes det er fornuftig å velge sjøkabler, selv om det er dyrt i dag. Vi må gjenreise det klassiske miljøvernet i Norge, mener Jon Samseth.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere