RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår «fjortispermisjon»

Sist oppdatert:
- La foreldre få mulighet til redusert arbeidstid også når barna kommer i tenårene, sier høyskolelektor Merete O. Karlsen.

Forskning viser at far sjelden er tilgjengelig for barna sine, selv om han er viktigere enn både mor og bestevenner for å hindre tenåringsplager.

- Mange 15-åringer tilbringer vært mye tid borte fra foreldrene og må derfor finne ut av problemene sine på egen hånd. Det er nødvendig for barnas helse at foreldre rydder plass til samvær med tenåringen. Spesielt fedre har et ansvar, og trenger et dytt, sier høyskolelektor Merete O. Karlsen ved Høgskolen i Bergen til Bergens Tidende.

Hun har i sin hovedoppgave behandlet data fra 1624 norske gutter og jenter på 15 år, som den norske delen av en større internasjonal undersøkelse.

Karlsen mener at det kan være en idé å innføre tidskonto i tenårene, på samme måte som i barselperioden.

Hun hilser den aktuelle debatten om mer pappapermisjon og fedre som krever mer samvær med barna velkommen, og mener det er viktig at far får lov til å ta mer ansvar tidlig. Også ved samlivsbrudd bør fedre oppfordres til å ha mye kontakt med barna, mener høgskolelektoren.

Bør tenåringsforeldre få være borte fra jobben for å ha mer tid sammen med barna sine? Si din mening her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere