RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår makspris for advokater

Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
Arbeiderpartiet foreslår makspris for advokathjelp. Både SV og Senterpartiet er villig til å diskutere forslaget, skriver Aftenposten.

- Jeg mener advokatbransjen står ved et veiskille. Som medlem i justiskomiteen har jeg fått se en del saker der jeg er blitt sjokkert over hva advokater har tatt seg betalt. Vi er kommet dit hen at mange som har rett ikke får rett, fordi de ikke har nok penger. Det kan vi ikke leve med lenger, sier Arbeiderpartiets justispolitisk talsmann, Knut Storberget, som selv er advoktat.

Ett av forslagene er å innføre makspris på timesatsen til advokatene.

- Andre sektorer som forsikring og bank er nødt til å finne seg i en viss regulering, da må det være mulig også for advokatbransjen, sier Marit Arnstad (Sp).

SV-leder Kristin Halvorsen synes prisnivået for enkelte advokater høres helt urimelig ut. Hun er åpen for å diskutere en prisregulering, men syns i første omgang advokatforeningen selv må ta en etisk debatt omkring hva det er rimelig å ta seg betalt.

Storberget peker på at Maktutredningen dokumenterte hvordan advokatene får mer og mer makt, og at det skjer en «rettsliggjøring» av stadig flere samfunnsområder.

- Derfor mener jeg Stortinget må gripe inn, sier Storberget. Han synes justisminister Odd Einar Dørum burde ha gjort noe med dette for lenge siden.

Statssekretær Trond Prytz i Justisdepartementet ønsker ikke å kommentere Storbergets forslag direkte.

- Men det er åpenbart at vi må få senket kostnadene slik at terskelen for å få rettshjelp senkes, sier Prytz. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere