*Nettavisen* Nyheter.

Foreslår norsk antiterror på internett

Nasjonal sikkerhetsmyndighet frykter at terrorister skal hacke seg inn og lamme norske banker og kraftlinjer. Nå foreslår de antiterrorgruppe på nett.

02.08.04 07:53

Et såkalt Computer Emergency Response Team (CERT) skal prøve å begrense skadeomfanget når angrepet først er faktum, mens politiet fremdeles skal ha ansvaret for etterforskningen av dataangrepet.

- Etter et datainnbrudd er det viktig å handle raskt for å begrense skadeomfanget. I dag står mange bedrifter på bar bakke i det øyeblikket det skjer noe, de opplever å bli handlingslammet, sier direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Jan Erik Larsen, til Aftenposten.

HTML EMBED
Er du redd for å bruke nettbank?
Nei
Ja, litt skeptisk
Ja, tør ikke
Bryr meg ikke

Se resultat

Ifølge Larsen er det er bare et spørsmål om tid før et slikt stort dataangrep kommer.

Spesialetterforsker Thomas Dahl ved Politiets Datakrimsenter støtter initiativet, og mener at det er behov for en slik gruppe på grunn av det nye trusselbildet som er oppstått etter terrorangrepene 11. september i 2001. Knytter terrororganisasjoner til seg hackere som gjør et organisert angrep på såkalt "kritisk infrastruktur", vil det kunne lamme store deler av befolkningen. Det vil også kunne få enorme økonomiske konsekvenser for bedrifter.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.