RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forfalsker og videreselger rabattbevis

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Rabattbevis fra trygdekontorene blir videresolgt og misbrukt på togreiser.

«Saken er blitt så prekær at vi vil be om at det blir gjort tiltak for å avhjelpe de problemer dette innebærer for vårt personale ved billettsalg og kontroll om bord i togene», skrev NSB i et brev til Samferdselsdepartementet tidligere i år.

- Dette gjelder tilleggslegitimasjon som benyttes for å gi honørrabatt for trygdede. Vi anser at denne tilleggslegitimasjonen er for enkel å kopiere eller forfalske, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen.

Økende problem
I brevet skriver NSB at problemet er økende, og at man er kjent med at enkelte selger legitimasjonen på det «åpne marked» for deretter å melde den som mistet. Slik sikrer man seg ny tilleggslegitimasjon fra trygdekontoret.

- Vi inndrar noen hundre legitimasjoner hvert år, og dette fører til at personer som virkelig har krav på rabatt kan bli mistenkeliggjort. Derfor har vi gjort departementet oppmerksom på problemet, sier NSBs Lundeby.

Purret på svar
Togselskapet foreslår at legitimasjonskortene lamineres i fremtiden, og purret i høst på respons fra Samferdselsdepartementet.

Departementet svarte at de er i dialog med Rikstrygdeverket om et forbedret honnørkort. Men «fremdriften i saken er noe usikker» fordi trygdeeateten eventuelt må gå til anskaffelse av nytt teknisk utstyr. Dessuten må det avklares hvem som skal dekke kostnadene, heter det i svarbrevet.

- Meg bekjent har det har ikke skjedd noe mer i saken, sier saksbehandler Arnold Langaas i Samferdselsdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere