*Nettavisen* Nyheter.

Forfatter-opprør mot Jens & co

Ti av Norges mest kjente kulturtopper slakter regjeringen for å ha lagt skylden for det muslimske opprøret på Magazinet-redaktøren.

07.02.06 14:05

Kjente forfattere som Anne B. Ragde, Lars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen mener statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre svikter ytringsfriheten.

- Det Jens Stoltenberg sier til VG, må jeg velge å se på som en arbeidsulykke. Det er fortsatt sånn her i verden at den som begår en handling, selv har ansvaret for den. De som brenner ned en ambassade i Damaskus, har ansvaret, og ingen andre sier forfatter Roy Jacobsen til VG.

Han får støtte av forfatterkollegene Anne B. Ragde, Knut Faldbakken, Lars Saabye Christensen, Ingar Sletten Kolloen, , Anne Karin Elstad, Alf R. Jacobsen, Herman Willis og Ingvar Ambjørnsen.

- Vi kan ikke la oss skremme til å fravike de verdiene vårt samfunn er tuftet på. Da er vi på ville veier, sier Faldbakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Også tidligere kulturminister for Ap, Turid Birkeland, refser regjeringen for å svekke ytringsfriheten.

Mandag uttalte Frps parlamentariske leder Siv Jensen til TV 2 Nettavisen at hun synes stastminister Stoltenbergs uttalelser var uheldige.

- Ikke minst ut fra Selbekks krav på sikkerhet og beskyttelse er det uklokt av statsministeren å uttale seg slik han gjør, sa Jensen.

Les hele saken her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.