RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forgiftet barnet med salt

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Kvinnen (28) som forgiftet sin sju måneder gamle sønn har fortsatt omsorgen for barnet. - Jeg vil videre i livet, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Hun ble pågrepet med en pose salt i vesken, og la kortene på bordet. I Oslo tingrett torsdag møter hun en tiltale med strafferamme på inntil seks års fengsel.

Barnevernet tok ungen fra henne etter anmeldelsen. Snart fikk faren omsorgen, men i dag bor hele familien sammen igjen i Kristiansand.

- Jeg ønsker minst mulig oppmerksomhet om saken. Jeg vil videre i livet, og skal fortsette å leve sammen med denne familien, sier kvinnen til TV 2 Nettavisen.

Hun har erkjent de faktiske forhold, og kun én dag er satt av til hovedforhandlinger.

- Ønsket ikke å skade
Kvinnen har forklart politiet at hun ikke ønsket å skade barnet sitt, men at hun helte salt i maten til babyen sin for å kunne være sammen med ham på sykehuset.

- Det var krise i hjemmet som var bakgrunnen, opplyser advokat og forsvarer Knut Lindboe til Fædrelandsvennen.

Tiltalen lyder på legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, mot en forsvarsløs person.

Fattet mistanke
10. juni skal hun ha begynt å helle salt i maten. Etter at guttebabyen kom på sykehuset, fortsatte hun. Legene forsto ikke hva som var galt. Da gutten og moren ble sendt videre til Ullevål sykehus i Oslo, fattet legene der mistanke.

Legene konstaterte svært høye natriumverdier og at spedbarnet åpenbart var forgiftet. Han fikk intravenøs næring, men også i den tilsatte moren salt.

Kvinnen er judisielt observert av to rettspsykiatrisk sakkyndige, som konkluderer med at hun er strafferettslig tilregnelig, og også var det i den aktuelle perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere