RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: BERIT ROALD / SCANPIX)

Forgrep seg på barn i sekt

Sist oppdatert:
En 33 år gammel mann fra Bamble er i Skien og Porsgrunn tingrett dømt til fengsel i tre år og seks måneders fengsel for grove seksuelle overgrep mot barn.

Mannen er medlem av Den Kristelige Menighet, også kjent som Smiths Venner. Overgrepene har pågått i seks år, og det dreier seg om i alt sju ulike barn, hvorav de fleste er gutter, melder NRK.

De grove seksuelle overgrepene ble begått mot barn i tre forskjellige familier. Alle de tre familiene er barnerike, og 33-åringen er dømt for å ha forgrepet seg på to til tre barn i hver familie.

Den dømte har i mange år fungert som et nært familiemedlem i samtlige familier, hvor han gikk «inn og ut av hjemmet» og var som en storebror for barna.

Leder for Smiths Venner i Telemark, Bjørn Nilsen, sier han reagerer med sorg og avsky overfor overgrepene.

- Fra den dagen overgrepene ble kjent har jeg anbefalt familiene å ta kontakt med myndighetene. Når det gjelder barna som er misbrukt, har vi gitt dem den varme og trygghet som vi har kunnet gi, forteller Nilsen til NRK.

Flere av barna som har blitt utsatt for 33-åringen har fått problemer i etterkant. Ett av barna, som mannen har forgrepet seg på en rekke ganger, har store psykiske problemer og tilpasningsvansker.

Dommen på tre og et halvt års fengsel, er seks måneder strengere enn aktors påstand. Årsaken er at retten har funnet det bevist at de seksuelle overgrepene er mer alvorlige enn det aktor la frem for retten. Mannen er også dømt til å betale barna en samlet erstatning på 300.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere