RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forhandler med Ap i kveld

Foto: Berit Almedningen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Hill-Marta Solberg og Ap har fremskutt presentasjonen av sitt forslag til alternativt budsjett og møter Jan Tore Sanner og regjeringspartiene til forhandlinger i kveld.

Det første formelle møtet om neste års statsbudsjett mellom Arbeiderpartiet og regjeringspartiene blir onsdag kveld.

- Regjeringspartiene har invitert Arbeiderpartiet, og forhandlingene starter i Stortinget onsdag kveld klokken 20, sier pressekontakt John-Ragnar Aarset i Høyre til TV 2 Nettavisen.

Ufravikelig krav
På møtet vil Ap legge fram sin kravliste. Partiet har allerede varslet at det er et ufravikelig krav at regjeringen skrinlegger planene om å endre reglene for midlertidig ansettelser. Partiet vil også ha en ekstra milliard til sykehusene.

Det er umulig å si på forhånd hvordan regjeringen vil møte Ap’s krav. Frp krevde tre milliarder til gjeldssletting til sykehusene, og fikk blankt avslag. Det var en av grunnene til at det ble budsjettbrudd mellom Frp og regjeringspartiene tirsdag kveld.

Terget venstresiden
Regjeringen har også lagt ned mye prestisje i saken om midlertidige ansettelser. Statsråd Victor Norman terget på seg Ap, SV og LO da han valgte å ikke vente til at arbeidslivslovutvalget hadde avsluttet sitt arbeid før han foreslo å endre reglene for midlertidige ansettelser.

Hvis regjeringen ikke vil godta Ap’s krav om midlertidige ansettelser, vil Solberg og Sanner trolig komme ut av døra til finanskomiteen i fjerde etasje på Stortinget få minutter etter at møtet har begynt.

Jobber på spreng
Opprinnelig skulle Arbeiderpartiet presentere sitt budsjettforslag torsdag, etter en siste finpussing og gjennomgang på Aps gruppemøte onsdag ettermiddag. Men etter bruddet mellom regjeringspartiene og Frp, jobber partiet nå på på spreng med å bli ferdig med sitt budsjettforslag.

Jan Tore Sanner (H) leder forhandlingene på regjeringspartienes side, mens Hill-Marta Solberg er finanspolitisk talskvinne for Ap og nestleder i finanskomiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere