RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forhandler om Bolærne

Alt tyder på at Østre Bolærne vil bli sikret for allmennheten. Forhandlinger mellom Vestfold fylkeskommune og Brunstad Conference Center pågikk mandag kveld.

Fører ikke forhandlingene fram, vil Stortinget etter alt å dømme instruere regjeringen om å ta ansvaret for å få i gang forhandlinger.

Representanter for Vestfold fylkeskommune og kjøperen av Østre Bolærne, Brunstad Conference Center, (BCC) satt mandag kveld i forhandlinger om et makeskifte. I praksis betyr det at BCC ikke overtar Østre Bolærne som senteret har kjøpt for 26,5 millioner kroner, men får et annet område av fylkeskommunen i stedet.

- Hvis de kommer fram til enighet, vil saken kanskje være løst før forsvarskomiteen tirsdag legger fram sin innstilling, sier komiteens leder, Marit Nybakk, til NTB.

Nybakk mener BCC har opptrådt klokt i denne saken. Hun berømmer også Vestfold fylkeskommune og håper uansett at det vil bli en bred enighet om spørsmålet dersom saken likevel må tas med i innstillingen fra forsvarskomiteen når den kommer tirsdag kveld.

- Vi avventer nå resultatet av forhandlingene i Vestfold før vi tar endelig stilling til hvordan saken blir behandlet i komiteen på tirsdag, sier Nybakk.

Frps holdning klar
Fremskrittspartiets gruppe i Stortinget ga mandag kveld sin tilslutning til et forslag om at Stortinget skal be regjeringen ta et forhandlingsinitiativ med sikte på å få til et makeskifte.

Partiets Vestfold-representant, Per Ove Width, sier til NTB at han regner med å få støtte for forslaget i komiteen.

Fra før har Arbeiderpartiet og SV lagt fram forslag som om nødvendig vil innebære at Østre Bolærne skal eksproprieres for å sikre at øygruppen forblir i offentlig eie.

Frp rygger tilbake for ekspropriasjon, men Width sier han har stor tro på at han vil få den nødvendige støtte i komiteen.

I korthet går Frp-forslaget ut på at regjeringen skal ta et initiativ for å få i stand forhandlinger mellom kjøperen av Østre Bolærne og Vestfold fylkeskommune - altså de forhandlingene som ifølge Nybakk pågikk mandag kveld.

Width sier Frp i tillegg vil gi fullmakt til regjeringen slik at den kan bruke inntil 26,5 millioner kroner, som er den summen BCC har gitt for området.

Avklarende høring
Det var Stortingets høring mandag ettermiddag som avklarte situasjonen. Forsvarsminister Kristin Krohn Devold forsvarte regjeringens handlemåte fullt ut, men var samtidig positiv til at man fant en minnelig ordning.

Vanskeligere var det for miljøvernminister Børge Brende å forklare hvorfor ikke hans departement kunne ha bidradd med de 2,5 millionene som skilte mellom den summen BCC var villig til å betale og det Vestfold fylkeskommune kunne reise av midler.

Men gjennombruddet i høringen kom da BCCs daglige leder, Roar Schinnes, erklærte sin velvilje overfor nær sagt en hvilken som helst løsning som kunne overføre eiendommen han nettopp har kjøpt til offentlig eie.

Det ble godt mottatt også av fylkesordfører Anne Rygh Pedersen i Vestfold, og allerede samme kveld var forhandlingene i gang.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere