RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forhandlinger i stampe

Sist oppdatert:
Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet står langt fra hverandre i budsjettforhandlingene.

Regjeringen og Ap er torsdag ettermiddag enige om å ta en pause i budsjettforhandlingene.

- Fastlåst

- Forhandlingene er for øyeblikket ganske fastlåst, fastslår Aps finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg like etter forhandlingenes foreløpige slutt ved 17-tiden torsdag.

Regjeringenes sjefforhandler Jan Tore Sanner tegner et tilsvarende bilde av resultatet etter flere timers forhandlinger.

- Det er ikke tvil om at det er meget vanskelige forhandlinger. Om vi ikke har kjørt oss helt fast, så er det ikke langt unna. Det betyr at vi er enige om en pause i forhandlingene, det er ikke snakk om et brudd, understreker Sanner.

- De parlamentariske lederne vil ikke bli trukket inn ennå, men vi har behov for å tenke gjennom og vurdere situasjonen. Politiske og økonomiske realiteter gjør at vi trenger en pause, legger Sanner til.

Gir ikke opp

Et kompromiss begge parter kan akseptere ser torsdag ettermiddag ut til å sitte langt inne. Partene understreker imidlertid hver for seg at det bør være mulig å komme frem til en avtale.

- Det er mulig å komme frem til en avtale, men undervurderer ikke de utfordringer vi står overfor, mener Sanner.

Dersom regjeringen og Ap kommer frem til en endelig avtale, vil regjeringspartiene sende forslaget om regelendring i forhold til midlertidige ansettelser tilbake til Arbeidslivsutvalget. Kravet om å legge vekk saken om midlertidige ansettelser var et av Aps viktigste krav, og et krav regjeringen måtte fire på for å få Hill-Marta Solberg og hennes partikolleger til å sette seg ved forhandlingsbordet. Blant de øvrige av Aps viktigste krav er mer penger til sykehusene og til skolen.

Kort pause

Ingen av partene ville torsdag kveld kommentere hvor avstanden er størst mellom Ap og regjeringspartiene.

Regjeringspartiene og Ap vil trolig møtes igjen fredag morgen. Ingen flere møter vil bli avholdt torsdag kveld.

- Vi møtes i hvert fall igjen, men har behov nå for å vurdere situasjonen, fremhever Sanner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere