*Nettavisen* Nyheter.

Forkastet ankene i likskjendingssaken

Foto: Bjørn Harry Skjønhaug (Scanpix)

Høyesterett har forkastet ankene fra de domfelte og påtalemyndigheten i likskjendingssaken i Skien. Dommen fra lagmannsretten blir stående.

02.04.04 16:37

En 27 år gammel mann ble i lagmannsretten dømt til ett år og seks måneders fengsel, en 20 år gammel mann ble dømt til fengsel i ti måneder, mens en 22 år gammel mann ble dømt til seks måneders fengsel for likskjending, innbrudd og hærverk i et gravkapell i Skien i fjor.

Straffen var en skjerpelse av dommen i tingretten, der de to yngste mennene ble dømt til samfunnsstraff sammen med en fjerde tiltalte i saken.

De tre mennene anket straffeutmålingen til Høyesterett, fordi de mente straffen var for streng. Påtalemyndigheten anket straffeutmålingen for 27-åringen, fordi de mente den var for mild.

Høyesterett begrunner sin avgjørelse med at det må utmåles en ubetinget fengselsstraff for alle de tre domfelte, og at det må legges vekt på at handlingen har skjedd i et gravkapell, som bør være et fredet sted.

– For alle brukere av dette rommet, og for de ansatte som kom til stedet og oppdaget ugjerningene, må det har vært en fryktelig opplevelse av grusomhet og ufred, heter det i kjennelsen.

Likskjendingen i gravkapellet på Nordre Gravlund i Skien fant sted natt til 14. og natt til 15. juni i fjor. Den hovedtiltalte, 27-åringen, var bare i kapellet den siste natten da den groveste likskjendingen fant sted.

I tingretten innrømmet han å være den som skar hodet av ett av likene, og at han sannsynligvis også brukte kniven på to andre lik.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.