*Nettavisen* Nyheter.

Forklarte blod med neglebiting

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)

Da kameraten fikk vite at det var funnet blod på klærne hans etter dramaet på Holmlia, svarte han at det skyldtes neglebiting.

24.08.05 18:53

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettvisen): Mannen (21), som tidligere har vært siktet i saken, vitnet onsdag i rettssaken der flere av hans kamerater sitter på tiltalebenken.

Da han ble konfrontert med at politiet hadde funnet blod på flere av klærne hans, ristet han bare på hodet:

- Jeg biter negler, svarte han raskt, før han fortsatte:

- Jeg kan ikke forstå at jeg har hatt noe blod på klærne mine, for jeg har ikke vært i nærheten av fornærmede, fortalte 21-åringen.

- Nesa så sprengt ut
Med voldsofferets mor som tilhører forklarte mannen seg om det han husket fra den skjebnesvangre natta da Kjetil Rusvik (32) ble angrepet. Men det var en vinglete forklaring han ga, og det var svært lite han husket.

Aktor måtte gang på gang minne ham på hva han har sagt i politiavhør.

- Jeg skal prøve å si det jeg husker, sa 21-åringen da han startet med sin forklaring.

Først sa han at han ikke fikk med seg det som skjedde utenfor bussen på Holmlia, før han etter hvert husket noe mer.

- Jeg så fornærmede. Han var ganske full, og sto og dro i vennene mine. For han hadde mistet noe, så han begynte å dra i forskjellige folk. Han spurte etter lommeboka si, fortalte mannen i retten.

Vitnet husket derimot ikke hvem det var som ble holdt, og han skal ikke ha sett noen slag utenfor bussen. Men i avhør har han fortalt at nesa til Kjetil «så ut sprengt ut».

- Han var blodig. Han fikk seg sikker en på trynet, sa 21-åringen i retten.

Han fortalte at kameratene hans ga Kjetil flere advarsler, om at han måtte komme seg vekk.

- Prøvde å stoppe kaoset
- Alt skjedde så fort, men jeg prøvde å stoppe kaoset, hevdet mannen. Inne i bussen observerte han at Kjetil ble påført to slag, fra to av hans kamerater som er tiltalt i saken.

Han sa at han satt rolig i bussen, inntil han gikk fram til bussjåføren. Sjåføren skal ha sagt at han ikke skulle ringe noen steder, bare de ordnet opp og gikk av på neste busstopp. Selv gikk han ikke av på første stopp.

- Jeg ville ikke bli innblandet i noe av det der. Jeg skjønte at det ville bli sak, fortalte 21-åringen. Senere traff han igjen de andre kameratene som hadde vært på bussen, men hevdet at de ikke snakket om lommeboka.

I politiavhør skal han derimot ha pekt ut hvem det var som tok lommeboka. Han skal også ha sagt at det ikke skjedde noe om bord i bussen. Men onsdag husket han flere slag, noe som fikk en av de tiltaltes forsvarere til å undre seg over hvorvidt man kunne tro på det vitnet sa.

21-åringen ble pågrepet i saken i januar, men siktelsen mot ham er nå frafalt.

I retten i dag ble det også lagt frem nye bilder fra overvåkingskameraene. Se bildene her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.