Forklarte seg om 121 kilo amfetamin

Illustrasjon

Illustrasjon Foto: Polisen

Nordmannen som er tiltalt i en av Sveriges største narkosaker gjennom tidende, forklarte seg mandag.

Ifølge Sigurd Klomsæt som er mannens advokat gikk det svært bra.

- Min klient nekter all kjennskap til saken, og da politiet i retten i dag skulle vise hvordan nummeret de hadde knyttet til min klient hadde blitt brukt til sms-kontakt med de andre tiltalte måtte de innrømme at det var feil. Dermed kan de ikke knytte han opp mot de andre. Her har politiets lovpålagte kontrollrutiner sviktet. Det er en skandale, sier Klomsæt.

Sammen med fem andre personer ble mannen tiltalt i Gøteborg etter et beslag av 121 kilo amfetamin, eller såkalt speed, over 712.088 rohypnoltabletter og 194 kilo cannabis. Narkomengden gjør dette til en av de største narkotikasakene i svensk historie.

Narkotikaen ble beslaglagt fra en båt i Skagen i Danmark i november i fjor. Stoffet skulle til Sverige. Under aksjonen ble tre personer pågrepet i Skagen, mens ytterligere tre ble pågrepet de neste dagene, deriblant nordmannen.

46-åringen ble i juni 2004 dømt av Oslo tingrett til 13 og et halvt års fengsel for oppbevaring av 140 kg hasj, forsøk på innførsel av 430 kg hasj og forsøk på innførsel av syv kg kokain.

Dette var den tiende straffedommen hans. Tidligere er han dømt for drap, trusler, vold og narkotikaforbrytelser.

Klomsæt opplyser at han da siktelsen ble kjent søkte norske og svenske påtalemyndigheter om å bli mannen forsvarer under saken i Sverige. Til nå har han fått avslag både i Sverige og Norge.

- Men jeg har klaget. Jeg har vært hans forsvarer siden 1989 og jeg kjenner han godt. Derfor ønsker vi at jeg skal representere ham i denne saken også, sier Klomsæt til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen lyktes ikke å komme i kontakt med aktor i saken Christina Ehrenborg Staffas.

Dom i saken har blitt antydet å komme onsdag i neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.