Forlenget varetekt for mordbrannsiktet

Foto: Hovde, Espen (SCANPIX)

46-åringen som er siktet for brannen i Urtagata må sitte ytterligere fire uker i varetekt.

30.04.09 17:35

Etter rettens mening er det ingenting som er svekket i politiets siktelse mot mannen. De mener derfor at det fortsatt er skjellig grunn til å mistenke 46-åringen for brannen i Urtegata 31 i Oslo som krevde seks liv. 46-åringen er også siktet for sju andre tilfeller av ildspåsettelse.

Gjentakelsesfare
Retten mener at det foreligger gjentakelsesfare når en ser på siktedes situasjon. Han fengsles derfor for fire nye uker pluss én dag. Fengslingsfristen er satt til 29. mai.

Bakgrunnen for rettens utvidelse med en dag er at tingretten mottok 36 fengslingsforlengelser til behandling torsdag, og ut ifra en hensiktsmessighetsvurdering settes fristen slik at ikke så mange saker kommer til behandling etter fire uker.

46-åringen ble pågrepet av politiet etter lengre tids etterforskning. De gjennomførte også en hemmelig ransaking hjemme hos ham før han ble pågrepet

Nekter straffskyld
Det eldste brannen mannen er siktet for ligger så langt tilbake i tid som 28. november 2002, det siste er altså i Urtegata 13. desember i fjor. Han nekter straffskyld.

46-åringen som er siktet, har tipset en rekke medier gjennom lang tid, blant andre Nettavisen, om branner i Oslo sentrum.

I kjennelsen fra Oslo tingrett står det at retten mener at fortsatt varetektsfengsling i fire uker ikke er et uforholdsmessig inngrep, hensett til sakens særdeles alvorlige karakter. Retten viser til at siktede ikke er i arbeid, er enslig og at hans barn er plassert i fosterhjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.