RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)

Forlot blødende pasient på operasjonsbordet

Sist oppdatert:
En ortoped ved Sykehuset Østfold ble så rasende da kollegaen ba henne vente på eksperten, at hun forlot pasienten med blødende operasjonssår på operasjonsbordet.

Den manglende kontrollen over temperamentet førte til at hofteprotesepasienten mistet mye blod og fikk senere infeksjon. Vedkommende har senere måttet opereres to ganger på grunn av komplikasjonene, skriver Fredrikstad Blad. Da saken ble klaget inn for helsetilsynet, prøvde kirurgen å bagatellisere hendelsen.

Helsetilsynet gransker en oppsagt kvinnelig kirurg ved Sykehuset Østfold etter sju parallelle klagesaker. Fra før er kvinnen involvert i flere klagesaker i Sverige.

- Hun gjorde et dårlig håndverk og brydde seg ikke om noen av advarslene vi ga henne, er attesten divisjonsdirektør Leif Ivarsson ved Sykehuset Østfold gir kvinnen ifølge VG.

Forlot pasient
I ett tilfelle forlot hun altså operasjonsrommet under en pågående operasjon. Bakgrunnen for raseriutbruddet var ifølge avisa at en kollega ba henne vente til en overordnet lege kom til operasjonsstuen, ettersom kollegaen mente kirurgen ikke hadde god nok kompetanse.

Først valgte kirurgen å overhøre beskjeden og fortsatte operasjonen. Men da den ble gjentatt, nå i tydeligere ordelag, ble hun så sint at hun forlot operasjonsstuen. Tilbake lå den blødende pasienten.

- Mangelfulle kunnskaper
Ifølge Helsetilsynet i Østfold manglet den kvinnelige kirurgen både kunnskaper og ferdigheter.

«Operatøren synes å ha mangelfulle basal-anatomiske kunnskaper, og mangelfulle kirurgiske ferdigheter», heter det i rapporten.

Helsetilsynet i Østfold har gransket klagene og mener at de ulike forholdene er av så grov karakter at hun enten bør fratas sin lisens eller ilegges en advarsel, skriver Fredrikstad Blad. Klagesaken blir nå videresendt til Statens Helsetilsyn for endelig avgjørelse.

Ifølge VG har kvinnen jobbet ved minst ett annet sykehus på Østlandet etter at hun forlot Østfold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere