RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlot pus på nattoget

Foto: Hilde Urdal (Rogavis.no)
Sist oppdatert:
Tre kattunger og kattemor ble funnet forlatt i en pappeske på nattoget. - Ufattelig, sier Dyrebeskyttelsen.

Konduktøraspirant i NSB, Gunn Elin Blum Hestetun, hørte til sin overraskelse kattemjauing da nattoget fra Oslo-Stavanger ble tømt onsdag morgen klokken 07.00, skriver Rogalandsavis.no.

Mjauingen kom fra en forlatt sort, gjenlukket bag.

Personalet trodde ikke sine egne øyne da de oppdaget at inni bagen lå en pappeske med de tre små pusekatter og en spraglet kattemor.

Uforståelig
- Jeg forstår ikke at det finnes mennesker som kan forlate kattene sine slik på toget, sier Blum Hestetun til Rogalandsavis.no.

Kattene er nå blitt fraktet til Dyrebeskyttelsen.

– Jeg håper noen melder seg slik at disse søte kattene får nye eiere. Det er helt forferdelig at mennesker kan gjøre slikt. Bare tanken er helt ufattelig, sier Anne Marie Askildsen i Dyrebeskyttelsen til avisen.

Hun legger til at det slettes ikke er uvanlig at de finner katter i containerne og andre steder – forlatt av eierne med vilje til fordel for en ferietur.

- Ond sirkel
Sommeren er ikke overraskende høysesong for Dyrebeskyttelsen.

- Vi får mange henvendelser fra folk som vil kvitte seg med dyrene sine fordi de skal på ferie. Etter ferien kan de få tilbake lysten på eie et dyr, og slik settes det i gang en ond sirkel, sier informasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen, Odd Harald Eidsmo, til Nettavisen.

Han mener at noe av årsaken til slike hendelser, er at det blir sett på som en menneskerett å ha et kjæledyr.

-Dyr er blitt en vare som man kjøper uten begrensinger over disken i dyrebutikkene. Når det blir slik, så ber man om trøbbel, mener Eidsmo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere