RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Hilmar Svendsen (IBERGEN.NO)

Forsikrings-mann underslo ni millioner

Sist oppdatert:
Til tross for full tilståelse i retten i dag, vil Vesta ikke kreve pengene tilbake.

(iBergen.no) : Mannen, som meklet forsikringer for blant andre Vesta, erkjente å ha underslått nærmere ni millioner kroner i sitt eget firma da rettssaken mot ham startet i Bergen tingrett i dag. Men forsikringsgiganten Vesta vil ikke kreve at mannen betaler tilbake det underslåtte beløpet.

I tingretten vedgikk den nå sykemeldte tidligere bedriftseieren underslaget. Han erkjente imidlertid ikke straffeskyld for overtredelse av regnskapsloven.

Underslagene skal ha skjedd i det lille forsikringsmeklerfirmaet med to ansatte fra 2000 og frem til 2005. Klientkontoen ble tappet, slik at selskapet fikk store problemer med å dekke sine utgifter.

- Et spesielt moment i denne straffesak er at selskapet tiltalte var leder for, hadde både ekstern regnskapsfører og revisor, som reviderte regnskapene. På slutten av 2004 påpekte de mangler i regnskapene, men slo aldri alarm, sa politiadvokat Ole Bjørn Mevatne da straffesaken begynte i morges.

- Størrelsen på underslaget er umulig å beregne. Tiltalen bygger på hva borevisor og forsikringsselskapet Vesta mener mannen har underslått, sier Mevatne.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere