RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsikringspenger uten dødsattest

Sist oppdatert:
Forsikringesselskapene gjør et unntak og betaler penger til etterlatte etter savnede nordmenn etter bølgekatastrofen, selv om dødsattest ikke foreligger.

Forsikringsselskapene vil omgå lovverket som gir dem rett til å vente minst ett år for savnede personer erklæres døde. Nå slipper etterlatte å vente på rettslige avgjørelser for å få utbetalt forsikringspenger.

Starter utbetalinger
– Vi vil ikke i denne situasjonen vente på formelle dødsformodningsdommer før vi utbetaler forsikring, sier informasjonsdirektør Preben Røe i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nye Kripos oppdaterte onsdag tallet på savnede nordmenn til 62, etter at ytterligere fem personer er identifisert og bekreftet omkommet.

Må selv melde krav
Det er de etterlatte etter savnede som selv må melde krav overfor sitt forsikringsselskap. Flere har allerede tatt kontakt med selskapene sine. FNH forsikrer at de vil håndtere sakene enkeltvis og fortløpende, uten å vente på sikker identifikasjon.

Totalt har de forskjellige forsikringsselskapene i Norge fått innrapportert rundt 1.200 skadesaker etter flodbølgekatastrofen 2. juledag i fjor. FNH har tidligere anslått at selskapene må ut med mellom 150 og 200 millioner kroner i erstatninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere