RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsinkelser på Østfoldbanen

Foto: Mick Tully/Jernbaneverket
Sist oppdatert:
Raset ved Ljan stasjon søndag fører til forsinkelser og innstilte tog på Østfoldbanen mandag morgen.

Et ras på skinnegangen ved Ljan stasjon i Oslo søndag fører til store forsinkelser i lokaltogtrafikken på Østfoldbanen og inn mot hovedstaden mandag morgen.

Tog kjørte på stein

- Masse gled ned på sporet søndag, og et tog kjørte på noe stein. Nå venter vi på geolog for å vurdere faren for nye ras, sier informasjonsvakt Inge Hjertås i Jernbaneverket til Nettavisen mandag morgen.

Toget som kjørte inn i raset fikk bare mindre skader, og ingen personer kom til skade.

Forsinkelser i morgentrafikken

På grunn av raset er det kun trafikk på ett spor på strekningen. Det påvirker trafikken på hele Østfoldbanen og fører til forsinkelser inn mot Oslo mandag morgen.

NSB melder at de har innstilt tog mellom Ski og Skøyen fra Ski med avgang 26 minutter over og mellom Skøyen og Ski med avgang 27 minutter over fra Skøyen. Enkelte rushtidstog er innstilt i sin helhet. NSB oppfordrer kundene til å ta neste tog. Togene mellom Moss og Spikkestad vil stoppe ekstra ved Holmlia og Hauketo.

- Noe forsinkelser blir det, men vi klarer å holde noe trafikk i gang, sier kommunikasjonssjef Anne Haabeth Rygg i NSB til TV 2 Nyhetskanalen.

Se oppdatert informasjon på Jernbaneverkets hjemmeside (ekstern lenke)

Se oppdatert informasjon på NSBs hjemmeside (ekstern lenke)


Vis større kart

Uten kjøreledning på Jærbanen

Jernbaneverket og NSB melder mandag også om problemer på Jærbanen mellom Ogna og Hellevik, der en nedrevet kjøreledning fører til at all togtrafikk er innstilt.

Lokaltogene mellom Egersund og Stavanger innstilles mellom Hellvik og Ogna. Nattoget mellom Oslo S og Stavanger innstilles mellom Egersund og Stavanger. Regiontogene mellom Stavanger og Kristiansand/Oslo S innstilles på deler av strekningen. Passasjerene kjøres med buss på den innstilte strekningen, melder NSB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere