RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forskanset seg hos kvinner og barn

Sist oppdatert:
Etter den ville biljakten forskanset biltyvene seg i et hus med tre polske kvinner og lite barn.

Etter en vill biljakt mellom Gardermoen og Oslo i morgentimene onsdag, forskanset to biltyver seg i et hus på en gård ved Gardermoen. I huset lå tre polske kvinner og et lite barn og sov.

- De våknet, og da de skjønte at noe foregikk, låste de døra til soverommet. De har blitt tilbudt krisehjelp av kommunen, men har avslått dette. De er uskadde, og føler at de egentlig ikke har opplevd noe dramatisk, sier konstituert lensmann Arvid Strømseth ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor til Nettavisen.

Ifølge strømseth er barnet ei lita jente på 3-4 år.

Kjenninger
De to biltyvene, begge i begynnelsen av 30-årene, er kjenninger av politiet, men hadde ingenting med de polske kvinnene i huset å gjøre. Ved 08-tida ble de pågrepet etter at store politistyrker hadde omringet huset.

- Beredskapstroppen gikk inn, og de to biltyvene ble pågrepet, sier stasjonssjef Pål Sørhagen ved Lillestrøm politistasjon til Nettavisen.

Spikermatte
En svært dramatisk biljakt var opptakten til dramaet. Biljakten foregikk mellom Oslo og Romerike og videre inn i søndre del av Oppland. To menn hadde stjålet en lastebil og en BMW i Oslo. De ble forfulgt av store politistyrker.

- Underveis ødela de taket på en bensinstasjon. Lastebilen ble kjørt inn under taket på en Shell-stasjon, og lasteplanet løftet. Dermed ble taket ødelagt, og også noen pumper. Hvorfor de gjorde dette, er vanskelig å si. Det var kanskje for å prøve å hindre politiet, sier Sørhagen.

Da lastebilen senere kjørte på en spikermatte, satte begge seg inn i BMW'en, og jakten fortsatte.

Etter hvert kom politihelikopteret med, og det ble det vanskeligere for de to tyvene. De kjørte ut på noen småveier, og jakten endte etter at BMW'en også kjørte på en spikermatte og krasjet med en hvit varebil. Mannen i denne bilen skal ha blitt lettere skadd, og tyvene stakk av med bilen hans.

De to mennene fortsatte i varebilen som de kjørte til en gård ved riksvei 35 mellom Gardermoen og Nannestad. Her tok de seg inn og forskanset seg i huset på gården. Kort tid etter ble huset omringet av politi.

Se video på TV 2 Sumo: Dramatisk biljakt ved Oslo

Har du tips eller mms-foto? Send oss sms/mms til 02255 eller klikk her

Den ene mannen som deltok i biljakten skal ha hatt finlandshette, og personene skal ha fraktet flere bager.

Dramatisk

TV2s fotograf Benjamin Bakken var på stedet. Han forteller om en dramatisk aksjon, med mye politi og ambulanser rundt gården der mennene hadde forskanset seg.

- En sivil og en uniformert bil fra politiets beredskapstropp kjørte inn på hver side av huset. Tre uniformerte politimenn gikk inn i huset. Deretter kom de to mennene ut med henda over hodet, og så ble de lagt i bakken av politiet, sier Bakken til Nettavisen.

Kvinner og barn

Sørhagen opplyser at de to mennene viste seg å være ubevæpnet. De hadde også med seg bagger, men det er foreløpig uklart hva som var i disse.

- Det får etterforskningen vise, sier Sørhagen.

Ifølge Romerikes Blad ble huset disponert av polske håndtverkere. De to biltyvene hadde ingen tilknytning til huset.

Politijakten startet ved 05-tiden i morges.

Det er foreløpig ikke tatt ut siktelse i saken, og spørsmålet om varetekstfengsling vurderes torsdag, opplyser politet i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere