RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ETTERLYSER KONTROLL: Forsker Masoud Ebrahimnejad etterlyser kontroll med norske moskeer. Central Jamaat Ahl-e- Sunnat i Oslo er Norges største moské.
ETTERLYSER KONTROLL: Forsker Masoud Ebrahimnejad etterlyser kontroll med norske moskeer. Central Jamaat Ahl-e- Sunnat i Oslo er Norges største moské. (Scanpix/privat)

Forsker: – Koranskoler bør få tilsyn

Sist oppdatert:
Moskeer i Norge driver helgeskoler og koranskoler uten innsyn og kontroll, viser en ny kartlegging. Forskeren bak rapporten etterlyser tilsyn.

Forsker Masoud Ebrahimnejad har laget rapporten om moskèmiljøene for den flerkulturelle avisen Utrop.

– Barn i sin mest sårbare alder møter opp og får undervisning i moskeene. Mange fra de er seks år gamle. Det er snakk om indoktrinering av barn uten noe offentlig tilsyn av hva barna lærer der, sier Ebrahimnejad til VG.

Rapporten forteller om hvor viktig moskeene i Norge er for de over 130.000 menneskene som er medlem i et islamsk trossamfunn. Moskeene gir i stadig større grad også tilbud om fritidsaktiviteter, idrett, tilhørighet, leksehjelp og altså helgeskoler og koranskoler.

Les også: Listhaug: – Forventer at religiøse ledere snakker norsk
Les også: Dette mener de religiøse organisasjonene om homofili

Ebrahimnejad peker på at opplæring i islam for barn og unge foregår i lukkede miljøer, og mener disse skolene manglet et tilsyn om hva som foregår.

Førsteamanuensis Lars Gule ved Høgskolen i Oslo og Akershus, mener derimot ikke det er behov for tilsyn av moskeenes skoleaktivitet. Gule sammenligner skolene i moskeene med de kristne søndagsskolene og er ikke mer bekymret for aktivitetene her enn på de mest konservative norske søndagsskolene og i de karismatiske miljøene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere