*Nettavisen* Nyheter.

Forslått 90-åring fikk ikke legehjelp

Else Johansen (90) satt en hel dag på eldresenteret med en gigantisk blåveis og brukket nese - uten at noen fikk en lege til å undersøke henne.

Fredag hjalp hjemmehjelpen Else Johansen (90) med å stelle og kle seg før dagoppholdet på Lillestrøm bo- og servicesenter (Libos), der hun tilbringer to dager i uken. Da drosjesjåføren kom for å hente den eldre kvinnen, hadde hun falt, og lå på gulvet med blod strømmende fra nesen.

Hjemmehjelpen vasket Else og skiftet klærne hennes, før hun ble sendt til Libos som planlagt. Der ble hun sittende hele dagen uten at noen ringte etter lege, skriver Romerikes Blad.

- Blodet rant fortsatt da jeg kom på besøk klokka halv fem. Hun hadde selv stappet papirbiter i nesen for å stanse blødningen. Hva slags eldreomsorg er dette? Man kan lure på hva de som ikke klarer å snakke opplever? For en skammelig behandling, raser Elses venninne, May Britt Naur.

Da hun endelig ble undersøkt av lege fredag kveld, ble det raskt konstatert at Elses nese var brukket. I tillegg har hun trolig hatt et drypp, og et par fingre antas å være forstuet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag