*Nettavisen* Nyheter.

Forsøkt voldtatt - jakter på ukjent gjerningsmann

Foto: Stefan Revang (Avisa Nordland)

En kvinne i 20-årene ble forsøkt voldtatt i Bodø sentrum søndag morgen.

08.01.12 21:25

Voldtektsforsøket skjedde utenfor hovedpostkontoret i Bodø sentrum ved 04.30-tiden søndag morgen.

- Forsøket ble avbrutt av at en mann og en kvinne som hadde hørt kvinnens rop om hjelp, kom til. Mannen sprang etter gjerningsmannen, men mistet ham av syne ved kaiområdet bak If-bygget i Sjøgata, opplyser politiadvokat og jourhavende Margrete Torseter ved Salten Politidistrikt.

Les saken i Avisa Nordland

Kvinnen som er i begynnelsen av 20-årene ble tatt hånd om av overgrepsmottaket i Bodø.

Politiet ønsker tips
Gjerningsmannen er ukjent, og politiet ønsker derfor tips fra publikum som kan ha opplysninger i saken.

- Vi er særlig interessert i å snakke med personer som kan ha sett to menn springene etter hverandre langs den overfor nevnte løypa, og eventuelt kan ha sett hvor gjerningsmannen forsvant, sier Torseter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mediehuset Nettavisen

- På grunn av at det er en mulighet for at gjerningsmannen har fulgt etter fornærmede, er vi også interessert i å snakke med personer som befant seg i området fra Glasshusets inngang mot torget og opp mot Posthuset. Det aktuelle tidsrom er ca kl 04.15 til ca 05.00, sier Torseter.

Voldtektsforsøket skjedde i krysset Prinsens gate og Havnegata, akkurat på hjørnet av postbygget i Bodø sentrum, rett over gata for Solparken. Kartet som politiet har laget viser ruta som gjerningsmannen sprang da vitnene kom til.

De to vitnene til hendelsen, en mann i begynnelsen av 30-årene og en kvinne i slutten av 20-årene, blir avhørt av politiet søndag.

Beskrivelse av gjerningsmannen

Ut fra opplysninger fra vitner og fornærmede, går politiet ut med følgende foreløpige beskrivelse av gjerningsmannen:Ca 170

- 180 cm høy, ca 60 kg, afrikansk utseende men nokså lys i huden, krøllete afrohår som var litt høyt oppå hodet, i begynnelsen av 20-årene, mørke klær, snakker bra norsk.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

Les flere saker i Avisa Nordland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.