*Nettavisen* Nyheter.

Forsøkt voldtatt på sykehus

Foto: Arild Enger

En ung kvinne ble utsatt for overgrep på en psykiatrisk klinikk ved Sykehuset Telemark.

01.08.06 19:15

Det var i fjor vår at overgrepet fant sted. Både offeret og gjerningsmannen var innlagt på akuttavdelingen på psykiatrisk klinikk ved Sykehuset Telemark i Skien, skriver Varden.

Kvinnen har forklart at mannen tvang henne til å onanere mens de satt i oppholdsrommet alene. Hun var redd, og turte derfor ikke å nekte.

Etterpå gikk hun på rommet sitt og sa hun ville være i fred, men mannen kom etter. Da personalet entret rommet, var han i ferd med å forgripe seg på henne.

Nå granskes saken av Statens helsetilsyn. Helsetilsynet mener sykehuset hadde for dårlig bemanning da overgrepene ble begått. Avdelingen har i utgangspunktet plass til 11 pasienter, men den aktuelle kvelden var 13 personer innlagt der. Dessuten var det to av de tre ansatte på jobb den kvelden opptatt med andre ting da overgrepet skjedde.

- I en periode var det dermed kun ansvarlig sykepleier som var til stede for å ha tilsyn med posten. Dette mener Helsetilsynet i Telemark var en uforsvarlig bemanning. Vi kan ikke se at dette er en problematikk som sykehuset har vurdert i sin behandling av saken, skriver Helsetilsynet i Telemark i et brev til Statens helsetilsyn i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag