*Nettavisen* Nyheter.

Forsøkte å voldta eks-samboer

43-åringen ville hevne seg på eks-samboeren, og forsøkte å voldta henne. Nå må han sone ett år og åtte måneder i fengsel.

07.02.06 15:51

Den nå 43 år gamle mannen ble kjæreste med den ni år yngre kvinnen i 1994. Forholdet var imidlertid preget av hyppige krangler, og våren 1996 flyttet kvinnen ut av deres felles leilighet. Kvinnen var da gravid, og sommeren samme år fikk de to en datter.

I årene etter dette var de to igjen i perioder kjærester og samboere, men dette tok slutt sommeren 2001, da mannen ble tvunget til å flytte ut.

Han skal ved et tilfelle i 2000 ha tatt kvelertak på kvinnen, og i Bergen tingrett forklarte kvinnen at mannen flere ganger tvang seg til sex etter at de hadde kranglet.

I august 2002 kom mannen igjen til kvinnens leilighet og forsøkte å tvinge seg inn. Hun nektet, og politiet kom til stedet for å be ham fjerne seg. Han motsatte seg dette, og ble ført bort ved tvang. Dette forholdet er han senere dømt for.

I april 2004 kom mannen igjen til leilgheten hennes, og tvang seg inn. Han var ifølge dommen svært aggresiv og truende, og sa blant annet at han skulle hevne seg for det som skjedde i august 2002, da han ble hentet av politiet.

I løpet av tiden mannen var i leiligheten, forsøkte han ifølge dommen å voldta eks-samboeren. Politiet kom imidlertid til stedet og fikk ham fjernet.

I løpet av tiden mannen var i leiligheten, tok han seg en dusj. Retten lurte derfor på hvorfor kvinnen ikke flyktet da hun hadde muligheten, men hun forklarte at hun var livredd og fryktet for konsekvensene hvis hun stakk av.

Retten valgte å tro kvinnens forklaring, og dømte mannen til ett år og åtte måneders fengsel. Han ble også dømt til å betale kvinnen 30.000 kroner i oppreisning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.