RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsoning etter moské-bråk

Foto: Scanpix/Morten Holm
Sist oppdatert:
Moské-bråket i Oslo går mot slutten. Partene har satt seg ved forhandlingsbordet og vil nå løse stridighetene uten vold.

Nesten tre uker har gått siden knivangrepet i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo. Etter uker med skyhøy temperatur, har partene nå blitt enige om å løse konflikten ved forhandlingsbordet.

- Partene har hatt en veldig god dialog, og er nå enige om at de skal jobbe videre med å diskutere sine uenigheter. De er nå enige om å legge fortiden bak seg, og å se fremover, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politikammer til TV 2 Nettavisen.

Forsoningsmøte
Torsdag møtte reprepresentanter fra Fredskomiteen representanter for styret i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo. Stølen sier at partene vil møtes på nytt innen 14 dager, og at politiet i mellomtiden vil forsøke å få inn ekstern hjelp til å løse konflikten.

- Dette møtet var veldig oppløftende. Konflikten har pågått i 12 år. Her ligger det mye, men i dag fikk vi starten på en god prosess, sier Stølen.

Stasjonssjefen sier at partene har identifisert flere stridsspørsmål, og forhåpentligvis vil eksterne aktører hjelpe partene med å løse disse spørsmålene.

Lar overfallene ligge
Også partene selv var svært positive etter torsdagens møte.

- Det var et godt møte, og vi har gjort stor framgang. Vi kjenner jo hverandre fra før, og det blir ikke mer bråk nå, sa talsmann for styret i Jamaat-e Ahl-e Sunnat, Butt Mohammed, til Dagbladet.no.

Stølen sier at partene har blitt enige om ikke å blande de straffbare forholdene inn i diskusjonene, og la politiet etterforske og forfølge disse sakene uten at det skal bli et tema i forhandlingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere