*Nettavisen* Nyheter.

Første stikk til Brann

Gigantene Brann og Rosenborgs første møte denne sesongen endte med Brann-seier 2-1.

15.02.07 08:19

Av alle fullstendig uinteressante fotballkamper er de uinteressante kampene mellom Brann og Rosenborg de mest interessante.

Fotballkamper i februar er glemt og begravd dagen etter de er spilt, men når det er sagt så er det herlig å slå Rosenborg om det så var i curling.

Brann eide første omgangen med stor kontroll og uten at Rosenborg skapte en sjanse. Brann scoret på en av to store sjanser da Thorstein Helstad nettet etter corner fra Petter Vaagan Moen.

To minutter ut i andre omgang la Bengt Sæternes nydelig på til 2-0 og burde gjort 3-0 like etterpå. Ardian Gashi la den målgivende stikkeren.

Så gikk luften ut av Brann. Rosenborg hentet inn sine leiesoldater og mens Iversen, Riseth, Skjelbred og Solli tok tidlig kveld kom spillere som Kone, Konan, Tettey og Sapara inn. Det ga laget et løft Brann ikke klarte å matche på det tidspunktet.

Rosenborg fikk fortjent redusering etter 60 minutter ved Kone og presset på for utligning. Det så flere ganger svart ut, men mirakuløst red en av stormen. Haugen Memelli, Ludvigsen, Monkam og Winters kom inn og plutselig rullet ballen Branns vei igjen. Trond Fredrik Ludvigsen hadde en 100 prosents sjanse og en klarering fra en RBK spiller gikk i treverket.

Steffen Iversen brakk nesen etter et ublidt møte med en Brann-albu ti minutter før sidebytte. Brann virket farligere hver gang de kom framover i første omgang og brukte kantene med villige backer i Hanstveit og Guntveit. Brann spilte med Bjørn Dahl i midtstopper sammen med Olafur Ørn Bjarnason.

På midten var det Andresen og Gashi sentralt og Huseklepp på høyre flanke. Guntveit på høyre back. Sæternes og Helstad på topp. Venstresiden er den kjente kombinasjonen Hanstveit - Vaagan Moen.

Martin Andresen styrte mye på midten men ble fryktelig sliten. I hvert fall gjorde han feil på feil i de avgjørende siste ti minuttene. Huseklepp utfordret frekt og var kanskje det største lyspunktet sammen med scoringene fra spissene Helstad og Sæternes. En som sliter merkbart er Håkon Opdal. Han er ofte på halvdistanse og sliter med å finne ut når han skal gripe inn og når han bør stå. Det lover ikke godt med landskamper like rundt hjørnet. Men så lenge han er på plass til ligastart ,gjør det ingenting., Guntveit var positiv men det er på tide å få satt midten bak. Mot slutten ble en trillet ball med. Men det hadde antagelig like mye med slitne midtbanespillere å gjøre, kanskje vel så mye. Rosenborg slapp fryktelig lett igjennom førsteforsvaret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.