*Nettavisen* Nyheter.

Førsteklasse-guttene er tregere

Gutter i 1. klasse har dårligere hjernekapasitet enn jevngamle jenter. En hjerneforsker og pedagog anbefaler at gutter og jenter skilles i barnehage og skole.

17.02.05 10:32

De lo på de rette stedene, de nærmere 400 som hørte på den danske hjerneforskeren og pedagogen Ann-Elisabeth Knudsen på Høyskolen i Agder i går kveld. Knudsen holdt et fyrverkeri av et foredrag om «Vanskelige gutter og prektige jenter?», krydret med situasjonsbeskrivelser fra barnehage og skole som folk åpenbart kjente seg igjen i. Så var de da også fagfolk, de fleste i salen.

- Tre områder i hjernen har konstaterbare forskjeller hos jenter og gutter, sa hun.

Hun hadde vært med på å skanne hjernene til 1500 danske seksåringer og viste hyppig til de forskjellige hjerneområdenes funksjoner - på plansjer og med aktiv bruk av begge hender. Blant hovedfunnene i både skanneprosjektet og andre arbeider er at hjernemodningsforskjellene er store hos barn, skirver Fedrelandsvennen.

- En jente på seks år har like stor konsentrasjonsevne som en gutt på 7 ½ år. Det har ikke noe med intelligens å gjøre, saken er simpelthen at gutter trenger lenger tid for å utvikle hjernepotensialet sitt, fremholdt Ann-Elisabeth Knudsen. Og smalt like godt til med en anbefaling.

Det kan lønne seg å danne rene gutte- og jenteklasser i barnehage og skole, men kun noen få timer hver uke. Ellers skal de gå sammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.