RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvant med stort pengebeløp

Sist oppdatert:
Prem Gurung har vært savnet 22 dager. Han kan ha hatt minst 25.000 kroner på seg natten han forsvant.

(iOslo.no) Kjøkkenhjelpen Prem Gurung, som ble meldt savnet etter at han forsvant 22. januar, kan ha hatt en større mengde kontanter på seg.

Dette er et spor savnet-gruppa i Oslo-politiet nå følger. En bhutansk venn skal ha gitt nepaleseren den store pengesummen før han dro for å søke om asyl i Portugal, og han skal ha bedt savnede Gurung om å overføre pengene til ham når han nådde fram.

Men pengene kom aldri. Nå forsøker politiet å komme i kontakt med denne bhutanesiske mannen, som trolig befinner seg i Paris.

Fortsatt et mysterium
Forsvinningssaken er fremdeles et mysterium. Prem forsvant fra Vika i Oslo kvelden den 22. januar etter å ha drukket med kollegaer fra puben Dubliner, og skal trolig ha gått hjem til fots til boligen i Trondheimsveien. Alt tyder på at han aldri kom hjem den kvelden.

Hjemme i asylsøkerens bofellesskap fant politiet en pakket koffert. Prem hadde fylt kofferten med rene klær, og han hadde også pakket bilder av kona. Men ingen av hans nepalesiske venner visste noe da politiet spurte.

- Alle elektroniske spor er sjekket ut, og det er bemerkelsesverdig lite som har kommet etter nettavisenes oppslag. Vanligvis får vi mange tips etter å ha gått ut i mediene. Folk ringer inn og mener de har sett vedkommende. Men det har vært lite av det også, sier Kjell Berg i savnetgruppa i Oslo-politiet.

- Beløpet for lite til vinningsdrap
Pengesporet til utlandet er det foreløpig siste savnet-gruppa har å jobbe med. Men mye taler mot at dette er grunnen til Prems forsvinning. Ifølge Berg er beløpet altfor lite til at det skulle føre til at han ble drept for vinning. Prem hadde hele januarlønna og 40 000 utestående feriekroner utestående fra puben Dubliner.

Samtidig ble Prems asylsøknad til Norge avslått i fjor høst. Saken ble sendt til klagenemnda og er fremdeles under behandling. Politiet har også funnet bilder som kan tyde på at Prem hadde kone og barn hjemme i Nepal, og savnet-gruppa har tatt kontakt med ambassaden i Katmandu med en etterlysning.

Vil ikke spekulere
Men politiet vil ikke spekulere i hva som har skjedd, og behandler fortsatt saken som en forsvinning. Fem personer jobber i savnet-gruppa i Oslo, og de hadde i fjor over 700 forsvinningssaker. Men Berg avviser at de har et bemanningsproblem.

- Selv om det hadde vært en drapssak hadde ikke etterforskningen vært noe annerledes, vi tar de samme steg som voldsavsnittet ville gjort. Trenger vi større mannskaper får vi koblet inn flere politifolk. Den dagen vi står overfor en drapssak står voldsavsnittet klart, og de har full tilgang til vår etterforskning, sier Berg.

- Nå har vi et lite pengespor å følge, men vi må holde alle muligheter åpne. Vi ønsker ikke å spekulere i ulike scenarier, sier han.

Neil Swart jobber på kjøkkenet på puben Dubliner, og hadde ansvaret for å lære opp nepaleseren.

- Han var veldig pliktoppfyllende, og kom bare én gang for seint på jobb. Da hadde T-banen stoppet, og han kom seks minutter for seint. Dagene etter at han forsvant prøvde vi å ringe telefonen hans flere ganger, og vi hadde ringesignaler noen dager før den sluttet å fungere, forteller Swart.

Kollegene på Dubliner beskriver Prem som en svært ansvarsfull og rolig person.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere