RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarer ulvejakten

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Miljøvernminister Knut Arild Hareide forsvarer ulvejakten og regjeringens rovdyrpolitikk også etter at ulvejegerne i Hedmark i går skjøt feil ulv.

- Det er klart det er beklagelig at feil tispe ble skutt, og jeg er glad for at jegerne har uttrykt en beklagelse over det. Men det er ikke gjort noe ulovlig, sier Knut Arild Hareide til NRK.

Blir kritisert
Miljøvernministeren påpeker at Stortinget har vedtatt at det skal være ulv i visse områder, og at det er visse områder der det ikke skal være ulv. Han mener det er dette som nå blir fulgt opp.

En rekke miljøvernere er kommet med krass kritikk mot Hareide etter at ulvejegerne fredag skjøt ulvetispa i Gråfjell-flokken. Dette var ikke en av de fem ulvene det skulle jaktes på.

Reagerer kraftig
Nestleder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Hallgeir Langeland (SV), reagerer kraftig. SV krever at Hareide tenker seg om en gang til – og forlanger at ulvejakten blir stoppet.

Direktoratet for naturforvaltning opplyste i går at fellingen av tispa i Gråfjell-flokken kan redusere ulvebestanden mer enn det som var meningen med lisensjakta på ulv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere