Forsvareren til Jays Ndure raser mot politiet: – De har ødelagt bevismateriale i saken

TORDNER: Mette Yvonn Larsen, som forsvarer voldstiltalte Jays Ndure, hamrer mot politiet for slett etterforskning. – De har ødelagt bevis i saken, sier hun til Nettavisen.

TORDNER: Mette Yvonn Larsen, som forsvarer voldstiltalte Jays Ndure, hamrer mot politiet for slett etterforskning. – De har ødelagt bevis i saken, sier hun til Nettavisen. Foto: Fredrik Varfjell

– Det er gjort åpenbare feil i denne saken. Dette blir en betydelig del av prosedyren i retten, sier Mette Yvonn Larsen.

02.12.15 06:05

Tidligere i kveld omtalte Nettavisen nyheten om at statsadvokaten har henlagt anmeldelsen til friidrettsstjernen Jays Saidy Ndure.

Det var helt i begynnelsen av desember i fjor han anmeldte henne for legemsbeskadigelse. Episoden skal ha skjedd natt til 8. november samme år, da politiet ble tilkalt til parets hjem etter melding om en voldsepisode.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sprinter og dobbelt norgesrekordholder Jays Ndure er tiltalt for vold mot eks-samboeren. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Jays Ndure kastet på glattcelle

Ndure måtte tilbringe natten på glattcelle, og er også tiltalt for flere tilfeller av vold mot kvinnen, men har hele tiden nektet for at han har gjort noe straffbart.

Henleggelsen av Ndures anmeldelse får forsvarer Mette Yvonn Larsen til å rase mot politiet.

– Henleggelsen kommer etter at saken ikke er etterforsket skikkelig. politiet har unnlatt å foreta etterforskningsskritt vi har ønsket. Fornærmede ble kalt inn til et avhør hvor hun ble spurt om bitingen, og svarte nei. Deretter gjorde ikke politiet noe mer, sier Larsen bestemt til Nettavisen.

Bistandsadvokaten for Ndures eks-samboer, Siv Hallgren, ønsker ikke å kommentere påstandene fra Larsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Advokat Siv Hallgren er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen i voldssaken mot Jays Ndure. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

– Politiet har ødelagt bevis

Forsvareren mener også at politiet har destruert sentrale bitebevis som Ndure har levert til politiet.

– Jeg reagerer også på at politiet har ødelagt bevismateriale. Vi leverte inn bevis vi mener kan dokumentere bittet. Det ble ikke analysert, i stedet ble det destruert. Det er veldig spesielt. Dette hadde neppe skjedd dersom min klient hadde vært kvinne.

– Det er gjort åpenbare feil fra politiets side i denne saken. Dette kommer til å bli en betydelig del av prosedyren i retten, slår hun fast.

Politiadvokat ved Romerike politidistrikt Camilla Ek Sørensen forteller til Nettavisen at hun ikke ønsker å kommentere saken før den skal i retten i slutten av januar neste år.

Statsadvokat Nina Søndersrød ga blant annet følgende begrunnelse for henleggelsen av anmeldelsen til Ndure.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiadvokat ved Romerike politidistrikt Camilla Ek Sørensen. Foto: Terje Pedersen

– Lege påviste bitemerker

– Klagen hans er ikke tatt til følge, dermed blir henleggelsen opprettholdt.

– Årsaken er at det helhetlige bevisbildet gjør at man ikke kan bevise at fornærmede har gjort noe straffbart mot ham.

Larsen reagerer spesielt på den siste uttalelsen ettersom hun mener politiet ikke har gjort god nok etterforskning.

– Det ER påvist av lege at han hadde bitemerke i ryggen. Dette kunne vært sammenholdt bitt med fornærmedes tenner - med en enkel operasjon. Politiet valgte ikke å gjøre det. I tillegg har man valgt å destruere bevismaterialet, sier Larsen oppgitt og avslutter med følgende stikk.

– I ettertid er det enkelt å skylde på bevissituasjonen når du ikke gjør jobben din...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.