RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvaret jager tørst patrontyv

Sist oppdatert:
I bytte mot 10.000 stjålne pistolpatroner fikk en utro tjener i Forsvaret kassevis av med øl som betaling. Opplysningene blir nå undersøkt av forsvarsledelsen.

- Dette har vært helt ukjent for oss. Vi tar påstandene meget alvorlig og vil undersøke hva som ligger i dem, i første omgang ved å forhøre oss med politiet. I den grad det nå i etterkant er mulig å etterfølge saken internt, så vil det bli gjort. Det sier assisterende pressetalskvinne i Forsvarsstaben, major Beate Midttun til Aftenposten.

En HV-offiser (38) ble nylig dømt i Fredrikstad tingrett for blant annet grovt heleri av et større parti militær pistolammunisjon. I retten sa mannen at han kjøpte 10.000 patroner av en bekjent i Forsvaret, og at varene ble betalt med øl han hadde fått til personalpris i bryggeriet der han jobbet.

Mannen betalte med øl til en verdi av 10.000 kroner, det vil si ca. 30 kasser halve pils. Han forklarte oppgjørsformen med at dette ble billigere for ham, og at han ikke visste hvordan bekjentskapet som var ansatt i Forsvaret, hadde kommet til ammunisjonen.

Han nektet å oppgi selgerens navn, angivelig av hensyn til «vedkommendes nåværende stilling i Forsvaret».

Tingretten legger til grunn at det er utvilsomt at vedkommende som solgte ammunisjonen, selv hadde stjålet eller underslått den i Forsvaret, og at heleren forsto dette.

Politioverbetjent Geir Kristiansen, sjef for etterforskningsseksjonen ved Fredrikstad politistasjon, sier at politiet varslet Forsvaret da etterforskningen mot den nå heleridømte HV-mannen ble innledet i mars i fjor.

Major Beate Midttun bekrefter at de ble orientert og deltok i innledende avhør av eget personell i forbindelse med straffesaken mot den heleridømte HV-offiseren.

- Men utover dette har vi ikke vært involvert i etterforskningen og rettssaken og kjenner derfor ikke detaljer i den, sier hun til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere