RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvaret kastet 9 av 12 revisorer

Forsvarssjef Sigurd Frisvold fjernet 9 av de 12 ansatte i internrevisjonen. De revisorene som er igjen, er satt på sidelinjen i opprydningen etter milliardunderskuddet.

Internrevisjonen ble ikke involvert da Hæren i november meldte om et mulig underskudd på over 100 millioner, eller da summen i desember vokste til 450 millioner. Og den står fremdeles på sidelinjen når Frisvold sammen med ledelsen for Hæren og logistikkorganisasjonen FLO prøver å finne forklaringer på milliardsprekken. Det bekrefter lederen for dagens internrevisjon, oberst Bjørn Tore Nedregård, overfor Aftenposten.

Revisjonen er heller ikke involvert når det nye datasystemet GOLF, som har fått mye av skylden for rotet, implementeres i Forsvaret.

Nedregårds forgjenger, Oddbjørn Grinden, sier til Aftenposten at internrevisjonen burde ha vært med i jakten på årsaken til milliardsprekken.

- Absolutt. For meg fremstår det som om lederne har vært i god tro, inntil underskuddet var et faktum. Da må noen i rapporteringssystemet ha sviktet, sier han, og legger til at det er viktig at Forsvaret overvåkes av en funksjon som internrevisjonen når den er gjennom en så stor omstilling som tilfellet er.

Forsvarssjef Sigurd Frisvold sier til Aftenposten at det ikke er revisjonen som styrer pengene i Forsvaret, og at den aldri har vært med på gransking av liknende tilfeller før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere